EU:n ulkoministerit hätäkokoukseen Iranin kriisin takia

1:59
Iranin ja Yhdysvaltojen välit kireällä – Iran vannoo edelleen kostoa

EU:n ulkoministerit kokoontuvat hätäkokoukseen Iranin kriisin vuoksi perjantaina, kertovat diplomaattilähteet.

Ministerit tapaavat perjantaina iltapäivällä Brysselissä. EU yrittää miettiä keinoja, joilla iranilaiskenraali Qassem Suleimanin tappamisen nostattamia jännitteitä voitaisiin lieventää.

EU:n ulkosuhteista vastaava Josep Borrell sanoi jo aikaisemmin päivällä olevansa syvästi pahoillaan Iranin päätöksestä jatkaa ydinsopimuksesta irtautumista.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump puolestaan vakuutti Twitterissä – tyypilliseen tapaansa kokonaan isoilla kirjaimilla – ettei Iran tule koskaan saamaan haltuunsa ydinasetta.

Aikaisemmin Trump on uhannut, että Yhdysvallat tulee iskemään kymmeniin iranilaiskohteisiin, jos Iran kostaa kenraalinsa tappamisen hyökkäämällä Yhdysvaltain armeijan kohteisiin. Trumpin mukaan joukossa on myös iranilaisia kulttuurikohteita.

YK:n kulttuurijärjestön Unescon johtaja Audrey Azoulay muistutti tänään, että sekä Yhdysvallat että Iran ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa kielletään kulttuuri- ja maailmanperintökohteiden tahallinen tuhoaminen.

Sotilasliitto Naton lähettiläät kokoontuvat puolestaan tänään Brysseliin ylimääräiseen kokoukseen Iranin ja Irakin tilanteen takia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja