Mainos

EU:n puolustusyhteistyö eteenpäin Brysselissä – Sipilä toivoo konkretiaa jo ensi vuonna

EU päätti eilisessä kokouksessaan mennä eteenpäin EU:n yhteisten puolustusresurssien kehittelyssä. Vuoteen 2020 mennessä unioni aikoo käyttää puolustustutkimukseen noin 500 miljoonaa euroa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi viime yön tiedotustilaisuudessaan Brysselissä, että Suomi ajaa mahdollisimman konkreettista puolustusyhteistyötä.

Puolustusyhteistyöstä puhuttiin paljon, ja siinä korostettiin, että liikutaan niillä alueilla mitkä ei mene päällekäin Naton kanssa, Sipilä kuvaili.

– On tietysti hyvin mielenkiintoista, että mitä pystytään hankkimaan yhdessä, mitä kalustoa ja varusteita voi olla yhteisessä poolissa.

– Näihin asioihin saadaan konkretiaa ensi vuoden puolella ja omassa puheenvuorossani toivoin, että se konkretia on mahdollisimman konkreettista ja että se tulee mahdollisimman pian ensi vuoden alkupuolella, Sipilä totesi.

Sipilän mukaan maailman tilanne, muun muassa Yhdysvaltojen vaalit ja Ukrainan tilanne, ovat vaikuttaneet siihen, että EU-maat ovat nyt aiempaa halukkaampia sekä yhteistyöhön että puolustusmäärärahojen nostamiseen.

– Tietenkin tämä turvallisuuspoliittinen tilanne vaikuttaa siihen, ja keskusteltiin muun muassa puolustusbudjettien tasosta. Kun on ollut rauhallisempi aika, puolustusbudjettien tasot ovat pudonneet, mutta nyt suunta on Euroopassa ylöspäin ihan niinkuin meillä Suomessakin, Sipilä totesi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.