Kokoomuksen konkaripoliitikko pyörtää päätöksensä olla ehdolla kuntavaaleissa – syynä puolueen kanta EU-elpymispakettiin: "Kokoomus on tekemässä nyt suuren virheen"

Entinen pitkäaikainen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola peruu päätöksensä olla ehdolla kuntavaaleissa Helsingissä. Korhola kertoo aiheesta Uuden Suomen blogissaan.

Vuosina 1999–2014 europarlamentaarikkona toiminut Korhola vetäytyy ehdokkuudestaan.

Syynä tähän on kokoomuksen päätös äänestää tyhjää tulevassa EU-elpymisvälineäänestyksessä.

– Anteeksi, että vetäydyn viime hetkellä. Anteeksi, etten pysty parempaan. Ongelmani liittyvät asiaan, joka ei edes kuulu kuntavaalien agendalle, mutta se on silti kevään tärkein keskustelunaihe ja ansaitsee huomion, Korhola kirjoittaa.

Korhola on voimakkaasti EU-elpymispakettia vastaan. Hänen mukaansa paketin sisältö ei vastaa terveitä talousperiaatteita tai oikeustajua.

– Tyhjän äänestämistä, mikä käytännössä varmistaa elpymispaketin läpimenon, minun on näin painavassa asiassa vaikea kunnioittaa. Se on vastuunkannon välttelyä. Sellaista käytöstä on vaalikentillä vaikeaa puolustaa.

– Kokoomus on tekemässä nyt suuren virheen, joka maksaa Suomelle paljon.

Kokoomuksen kanta mahdollistaa paketin läpimenon

Kokoomus kertoi viime tiistaina äänestävänsä tulevassa EU:n elpymispakettia sekä monivuotista EU-budjettia koskevassa äänestyksessä tyhjää.

– Kokoomus ei hyväksy hallituksen neuvottelutulosta elpymispaketista. Hallitus on neuvotellut huonon ratkaisun ja sivuuttanut kokoomuksen esityksen, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sanoi.

Kokoomuksen kanta mahdollistaa paketin läpimenon. Hyväksyntä vaatii eduskunnassa kahden kolmasosan enemmistön, mutta kun kokoomus äänestää tyhjää, pelkät hallituksen äänet riittävät viemään paketin läpi.

Toistaiseksi yhteensä kolme kokoomuksen kansanedustajaa, Janne Heikkinen, Wille Rydman ja Terhi Koulumies, ovat kertoneet äänestävänsä pakettia vastaan ryhmän linjauksesta huolimatta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja