Mainos

EU-ministerit kehottavat Hamasia laskemaan aseensa

EU:n ulkoministerit käsittelevät tänään luonnosta, jonka mukaan EU tukee palestiinalaishallintoa, mikäli Hamas sitoutuu rauhanprosessiin.

EU:n ulkoministerit kehottavat palestiinalaisten ääriliikettä Hamasia luopumaan väkivallasta ja neuvottelemaan Israelin kanssa. EU:n puheenjohtajamaan Itävallan ulkoministeri Ursula Plassnik korosti aamupäivällä Brysselissä, ettei väkivaltaa voida hyväksyä ja että EU:n periaatteet ovat tässä asiassa yksiselitteiset. Hänen mukaansa EU on kuitenkin sitoutunut tavoitteeseen itsenäisestä Palestiinasta.

Unionin ulkoministerit käsittelevät vielä myöhemmin tänään luonnosta, jonka mukaan EU olisi valmis jatkamaan palestiinalaishallinnon tukemista, mikäli Hamasin johtama hallitus sitoutuu rauhanprosessiin Israelin kanssa.

Ulkosuhteista vastaava komissaari Benita Ferrero-Waldner korosti puheessaan, että vaikka EU asettaa tuelleen ehtoja, on äkkinäisiä päätöksiä vältettävä, koska taloudellisista vaikeuksista kärsivän palestiinalaishallinnon ei saa antaa luhistua.

EU on palestiinalaishallinnon suurin tukija. Viime vuonna tukea annettiin 500 miljoonaa euroa.

Merkel tapasi Israelin pääministerin

Lähi-itään vierailulle saapunut Saksan liittokansleri Angela Merkel on niinikään vaatinut Hamasia luopumaan väkivallasta.

Merkel tapasi heti eilen Israelin virkaatekevän pääministerin Ehud Olmertin. Tänään Merkel vierailee Ramallahissa Länsirannalla, mutta hän ei tapaa palestiinalaisten vaalit voittaneen Hamasin edustajia.

Myös Olmert vaati Hamasia luopumaan väkivallasta ja tunnustamaan Israelin. Olmert sanoi sopineensa Merkelin kanssa, etteivät heidän maansa keskustele sellaisten järjestöjen kanssa, jotka käyttävät terroria ja jotka eivät tunnusta Israelin olemassaolon oikeutta.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.