Mainos

EU:lta toimenpidepaketti terroritiedon jakamisesta – Risikko: "Tärkeintä saada epäilyttävien henkilöiden tiedot kulkemaan"

EU:n sisäministerit pohtivat tänään keinoja turvallisuuden lisäämiseksi ja maahanmuuttolinjausten yhtenäistämiseksi.

Sisäministeri Paula Risikon mukaan EU-komissio julkaisee lokakuun aikana yhteisen toimenpidepaketin.

Hänen mukaansa tärkeintä on saada epäilyttäviä henkilöitä koskevat tiedot kulkemaan EU-maiden välillä.

– Teemana tulee erityisesti olemaan tiedonsaanti ja tiedon välittämiseen liittyvät asiat, että meillä olisi tietoa näistä henkilöistä, Risikko kertoo.

Risikon mukaan tieto pitää olla sellaisessa muodossa, että sitä voidaan hyödyntää. Hän huomauttaa, että tällä hetkellä viranomaisilla on käytössään paljon tietojärjestelmiä, joiden yhteensopivuutta pitää kehittää.

– Otetaan esimerkiksi tämä Turun tekijä. Hän oli eri maissa toiminut eri henkilöllisyyksillä. Ja siinä kiinnitettiin huomiota juuri siihen, että miten me voisimme saada yhteensopivia tietojärjestelmiä, että se tieto liikkuisi.

Sisäministerin mielestä EU:n toimenpiteet saattavat nostaa jälleen keskustelun yksityisyyden suojasta.

– Kolikon toinen puoli on tietysti yksilöllisyyden- ja henkilöllisyyden suoja ja luottamuksellisen tiedon- ja tietosuoja. Olimme kuitenkin sitä mieltä, että turvallisuuskylki edellä pitää mennä.

Risikon mukaan toimenpideohjelmassa tullaan käsittelemään myös sitä, miten ääriliikkeiden propagandan levittämistä estetään. Myös mahdollisuuksia räjähteiden hankintaan ja valmistamiseen aiotaan rajata.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.