Mainos

EU-komissaari kehuu Suomen ilmastopolitiikkaa: Kunnianhimoisia tavoitteita, jotka myös toteutetaan

EU:n ilmastokomissaari Miguel Arias Cañete kiittelee Suomen ilmastopolitiikkaa.

– Ennenkaikkea Suomella on kunnianhimoiset ilmastotavoitteet, jotka se myös varmasti toteuttaa. Suomessa on tehty paljon keksintöjä liittyen edistyksellisiin biopolttoaineisiin ja biomassan kestävään käyttöön. Metsäpolitiikan hallinta on myös vahvaa, kehuu Suomessa vieraileva komissaari.

Komissaari vakuuttaa ymmärtävänsä Suomen hallituksen huolen siitä, että ilmastotavoitteet rajoittaisivat metsien hyödyntämistä.

Päästövähennykset jaetaan jäsenmaille

EU lupasi Pariisin ilmastosopimuksessa vähentää päästöjään 40 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

Nyt ilmastokomissaari kiertää jäsenmaissa keskustelemassa siitä, miten päästövähennysvelvoitteet jyvitetään jäsenmaiden kesken.

– Aiomme esitellä ennen kesätaukoa, kesä-heinäkuussa, taakanjaon jäsenmaiden kesken. Sen takia aion vierailla kaikissa jäsenmaissa ja keskustella ministerien kanssa, kertoo Arias Cañete.

1:55

Pyrkimyksenä on saada aikaan oikeudenmukainen jako, joka ottaa huomioon jokaisen maan mahdollisuudet päästövähennyksiin.

Teollisuuden päästövähennykset toteutetaan päästökaupan avulla, mutta sen ulkopuolella päästöjä on vähennettävä liikenteessä, asumisessa ja maataloudessa.

EU:lla kunnianhimoinen tavoite

Ympäristöjärjestöjen mielestä EU:n pitäisi nopeasti kiristää päästövähennystavoitteitaan. Komissaarin mielestä ensin pitää varmistaa, että jo sovitut tavoitteet saavutetaan.

– Ensin komissio haluaa varmistaa, että saavutamme 40 prosentin tavoitteen. Se on yksi kunnianhimoisimmista päästövähennystavoitteista YK:n ilmastosopimuksen maiden joukossa, toteaa ilmastokomissaari.

Päästövähennystavoitteiden kiristämisestä keskustellaan maailman valtioiden kesken vuonna 2018.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.