EU hyväksyi metsäyhtiöiden telakkayhtiön

EU:n komissio on hyväksynyt Stora-Enson, Metsäliiton ja UPM-Kymmenen yhteisen telakkayhtiön. Uuden yhtiön on määrä aloittaa ensi vuoden alussa ja sen nimeksi kaavaillaan Laitaatsillan Telakka Oy:tä. Telakkayhtiöön yhdistetään kolmen metsäyhtiön telakkatoiminnot.

Tähän asti UPM-Kymmenellä ja Stora-Ensolla on ollut omat telakat, UPM-Kymmenellä Lappeenrannassa ja Stora-Ensolla Savonlinnassa. EU-komissio mietti hyväksyntää, koska yhteistyön myötä toinen telakkayhtiö häviää markkinoilta. Toisaalta UPM-Kymmenen telakka on tähän asti hoitanut vain yhtiön omaa kalustoa, joten se ei ole tuonut markkinoille kilpailua.

Uusi yhtiö alkaa palvella kaikkia Saimaan alueella toimivien alusten käyttäjiä. Uuden telakkayhtiön toimitusjohtajan Harri Lallukan mukaan omistajayhteisön osuus telakan liikevaihdosta nousee korkeintaan puoleen. Ensi vuodelle on budjetoitu 10-12 miljoonan markan liikevaihto. Telakkayhtiön toimialaan kuuluvat alusten kunnostus, korjaaminen sekä uudisrakentaminen. Omaa kalustoa telakkayhtiöllä ei ole.

Aiemmin metsäyhtiöt yhdistivät uittotoimintonsa yhteiseen Perkaus Oy:hyn. Telakkajärjestelyssä Perkaus Oy ostaa UPM-Kymmenen laivakaluston ja UPM-Kymmenen Lappeenrannan telakka lopetetaan.
(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat