Mainos

EU harkitsee löyhempiä budjettisäännöksiä

EU:n kasvu- ja vakaussopimuksen tiukka budjettipolitiikka on etenkin suurten maiden kuten Saksan ja Ranskan hampaissa. Nykyisten säännösten mukaan maiden budjettialijäämä on liian suuri.

Euroopan unionin johtajat suunnittelevat unionin kasvu- ja vakaussopimuksen muuttamista joustavammaksi. Italian pääministeri Silvio Berlusconi kertoi eilen keskustelleensa asiasta hiljattain Ranskan pääministerin Jacques Chiracin ja Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin kanssa.

Unionin vakaussopimuksen mukaan jäsenmaiden vuosittainen budjettialijäämä ei saa ylittää kolmea prosenttia bruttokansantuotteesta. Johtajien suunnitelman mukaan budjettialijäämä laskettaisiin useamman vuoden ajalta tai siihen ei laskettaisi esimerkiksi infrastruktuurin, tutkimuksen ja sotateknologian aiheuttamia kuluja.

EY:n tuomioistuin kumosi pari viikkoa sitten EU-maiden valtiovarainministerien aiemmin tekemän päätöksen, jonka mukaan Saksaa ja Ranskaa ei rangaistaisi liian suureksi paisuneen budjettialijäämän vuoksi. Myös Italialla on ollut ongelmia budjettivajeensa kanssa.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.