Mainos

Etsitkö uutta työtä? Unohda raha – kiinnitä huomiota sen sijaan tähän asiaan

Asiantuntijan mukaan työpaikan tulisi tuntua toiselta kodilta. 

Saatat olla sataprosenttisen varma siitä, että tulet työskentelemään uudessa työpaikassa loppuelämäsi, mutta jo muutaman vuoden kuluttua mieleesi alkaa hiipiä ajatus työpaikan vaihdosta. 

Jos haluat olla täysin varma siitä, sopiiko työpaikka juuri sinulle, johtajuusasiantuntija Simon Sinek kehottaa kiinnittämään huomiota yhteen tärkeään seikkaan. Eikä tämä asia ole palkka. Korkea palkka ei nimittäin läheskään aina takaa sitä, että tulet viihtymään aidosti työssäsi. 

Hyvät työkaverit auttavat jaksamaan työn paineet 

Sinekin mukaan kaikki on kiinni työkavereistasi. Jos et tule toimeen työkaveriesi kanssa, et todennäköisesti jaksa roikkua pitkään kuilun reunalla, vaan päätät luovuttaa.  

– Kaikki on kiinni ihmisistä. Usein valitsemme työpaikan, joka tarjoaa eniten rahaa tai parhaimmat edut – mikä on hyvä lyhyellä aikavälillä. Mutta jos et rakasta työtäsi, et tule myöskään etenemään organisaatiossa, Sinek toteaa.

Samaa mieltä on myös The Best Place to Work -kirjan kirjoittanut psykologi Ron Friedman, jonka mukaan hyvät työkaverit auttavat sitoutumaan paremmin työpaikkaan. Jos työpaikaltasi löytyy myös paras ystäväsi, todennäköisyys siihen, että haluat vaihtaa työpaikkaa, vähenee.

Kiinnitä siis jo heti työhaastatteluvaiheessa huomiota siihen, millaisia ihmisiä ja millainen ilmapiiri työpaikalla vallitsee. Pystytkö kuvittelemaan itsesi heidän joukossaansa? 

– Haluat mennä paikkaan, joka tuntuu toiselta kodiltasi, Sinek toteaa.

Lähde: BusinessInsider 

Onnellisuustutkija Emma Seppälä antaa videolla omat vinkkinsä tilanteeseen, jossa työpaikka ei tunnu omalta. 

1:32

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.