Etsitkö asuntoa? Nyt on hyvä aika vuokrata!

Vuokra-asuntoja on tällä hetkellä hyvin tarjolla, mutta asuntojen kysyntä on rauhoittunut puolen vuoden takaisesta tilanteesta. Siksi nyt onkin hyvä sauma löytää itselleen hyvä vuokra-asunto.

Vuokra-asuntoja on nyt hyvin tarjolla, ja asuntojen kysyntä on rauhallisempaa kuin puoli vuotta sitten. Vaikka vuokramarkkinoilla on hiljaisempaa, asuntosijoittamisesta kiinnostuneita löytyy yhä enemmän. Realia Asuntovuokrauksen johtaja Lasse Käck muistuttaa, että vuokranantajan kannattaa valita vuokralainen huolellisesti rauhallisemmassakin markkinatilanteessa.

Koska vuokra-asuntomarkkinoilla on hyvä tarjonta eikä hinnoissa ole kovaa nousupainetta, vuokra-asuntoa kaipaavalla on nyt hyvä hetki vuokrata asunto.

– Nyt vuokramarkkinoilla on meneillään vuoden rauhallisin vaihe. Vuokra-asunnoissa on vuosittain selvää kausivaihtelua, ja kysyntä kuumenee alkuvuoden jälkeen kesää kohti, Käck sanoo.

– Vuokra-asuntojen hinnat ovat tulleet tasaisesti ylöspäin koko ajan, mutta kulmakerroin on loiventunut viimeisen puolen vuoden aikana. Tietyillä paikkakunnilla ja tietyissä asunnoissa markkinavuokrat ovat jopa laskeneet, Käck jatkaa.

Kohtuuhintaisissa vuokra-asunnoissa kysyntä on vielä kovaa, joten vuokranantajille ei tuota vaikeuksia löytää asuntoonsa vuokralaista. Uudiskohteita tai hyvillä paikoilla olevia hyväkuntoisia kalliimpia asuntoja voi kuitenkin olla vaikeampi saada vuokrattua, koska niiden vuokrahinnoissa kipurajat on jo saavutettu.

Hyvien ja luotettavien vuokralaisten löytäminen ei kuitenkaan koskaan ole itsestään selvää. Vuokranantajien riskeihin kuuluu muun muassa se, että vuokralainen ei olekaan maksukykyinen ja vuokrat jäävät maksamatta.

– Erityisesti nykyisessä taloustilanteessa vuokrasaatavien määrä on ollut kasvussa, Käck sanoo.

Uusia asuntosijoittajia markkinoille

Käckin mukaan asuntosijoittamisesta kiinnostuneita on jatkuvasti enemmän. Muiden sijoitusinstrumenttien heikko tuotto viime vuosina saattaa olla tähän osasyynä. Myös asuntosijoittajien profiili on muuttumassa.

– Enää asuntosijoittajat eivät kaikki ole perintöasunnon vuokraajia, jotka pitävät asunnossa perintörahat tallessa, vaan yhä useampi vuokranantaja on tietoinen sijoittaja, joka odottaa asunnolleen hyvää vuokratuottoa.

Uudet asuntosijoittajat haluavat usein ammattilaisen apua.

– Monet haluavat asuntosijoitukselleen vastaavantyyppistä palvelua, mitä he ovat saaneet pankista muun varallisuuden hoidossa. Uusi Huoleton-palvelumme vastaa juuri tähän kysyntään tehden asuntosijoittamisesta mahdollisimman helppoa ja riskitöntä, Käck kertoo.


LUE MYÖS:


Hannakaisa Taskinen / Jokakoti.fi

Lähde: Deski

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat