Yli 60 prosenttia alle 40-vuotiaista asuu vuokralla – etäopiskelun vähentyminen näkyy selvästi markkinoilla

4:59
Miltä vuokramarkkinat näyttävät tällä hetkellä ja millaiset vuokra-asunnot ovat nyt haluttuja? Katso koko haastattelu.

Koronapandemia sekoitti vuokra-asuntomarkkinat, mutta kuluneena kesänä kysyntä ja tarjonta ovat palautuneet parempaan tasapainoon, kertoo Vuokraturvan toimitusjohtaja.

Vuokralla asumisen suosio on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana ja tällä hetkellä yli 60 prosenttia alle 40-vuotiaista asuu vuokralla.

Vuokra-asunnoista oli ylitarjontaa vielä alkuvuodesta, mutta kesän tullen kysyntä ja tarjonta kohtasivat.

– Vuokra-asuntoja on tosi paljon tällä hetkellä tarjolla, mutta toisaalta kesällä myös kysyntä on ollut vilkasta, Vuokraturvan toimitusjohtaja Timo Metsola kertoo.

Etäopiskelun päättyminen näkyy markkinoilla

Metsolan mukaan tällä hetkellä vuokra-asuntojen markkinoilla on nähtävissä pandemiarajoitusten päättymisen lisäksi etäopiskelun merkittävä vähentyminen.

– Näkyy se, että uusien opiskelijoiden lisäksi on jonkin verran muuttanut myöskin aiempien vuosien, kahden edellisen vuoden sellaisia opiskelijoita, jotka eivät olleet vielä muuttaneet opiskelupaikkakunnalle, kun ei ollut tällaista samanlaista lähiopetusta kuin nyt syksyllä.

Halutuimmista vuokra-asunnoista saatetaan kilpailla, mutta aikaisempien vuosien huutavaa asuntopulaa ei tällä hetkellä ole.

– Koko Suomesta varsinainen vuokra-asuntopula on väistynyt. Siis sellainen, ettei löytäisi mitään vuokra-asuntoa, vaikka tarvitsisi, Metsola sanoo.

Millaiset vuokra-asunnot ovat nyt haluttuja ja kuinka vuokranantajan tulee nykypäivänä erottautua? Katso ylläoleva video!

3:46
Kuinka voit erottua vuokra-asuntoa hakiessa? Katso Vuokralaiset ry:n toimitusjohtajan Anne Viitan vinkit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja