Etkö malta odottaa kynsilakan kuivumista? Ammattilaiset jakavat parhaat kuivauskikat

Suosittu kynsipalvelu perustuu lakan kestävyyteen – näin geelilakkaus tehdään 3:38
KATSO MYÖS: Suosittu kynsipalvelu perustuu lakan kestävyyteen – näin geelilakkaus tehdään.

Kynsilakan kuivuminen ottaa aikansa ja vaatii välillä hermoja pysyä riittävän kauan paikoillaan. Asiantuntijat kertovat, kauanko lakan kuivumisessa oikeasti kestää ja miten prosessia voi nopeuttaa.

Monestiko olet lakannut kyntesi, mutta malttamattomana sohaissut niillä jotain, ennen kuin lakka oli täysin kuivunut?

Lakka saattaa kestää puhelimen naputtelua, mutta auta armias, jos kaivat farkkujen taskusta jotain. Välillä tuntuu, että kynsilakan kunnolla kuivumisessa saattaa kestää ikuisuus.

Huffpost selvitti, kauanko kynsilakan pitäisi antaa kuivua ja miten kynnet kannattaisi lakata, jotta ne kuivuisivat mahdollisimman nopeasti.

Kauanko kynsilakan kuivumisessa kestää?

Kynsilakka sisältää liuottimia, jotka pitävät sen nestemäisenä, polymeerejä, jotka tarjoavat kalvonmuodostusominaisuudet, pigmenttejä, jotka ovat vastuussa väreistä, ja hartseja, jotka parantavat lakan kiinnittymistä kynnen pintaan, kertoo New Yorkissa sijaitsevien JINsoon-kynsistudioiden sekä JINsoon-kynsilakkojen perustaja Jin Soon Choi.

– Kuivumisprosessissa on yksinkertaisesti kysymys siitä, että liuottimet haihtuvat, mutta haihtuminen alkaa kynsilakan ulkopinnalta ja päättyy, kun lakka on kuivunut koko levityspinnan läpi, Choi kertoo.

Tämän takia kynsilakka saattaa tuntua kuivalta pinnalta, mutta lakkaus menee helposti pilalle, jos kynsi osuu esimerkiksi jotain pintaa vasten, ennen kuin lakka on kuivunut kauttaaltaan.

Lakka saattaakin kuivua viidestätoista minuutista jopa vuorokauteen.

Asiantuntijoiden mukaan kuivumista kannattaa odottaa vähintään 20 minuuttia, ennen kuin tekee mitään, mutta vielä ylimääräiset pari tuntia, ennen kuin altistaa lakkaustaan millekään kovemmalle kosketukselle pintojen kanssa.

Kuinka lakata kynnet, jotta ne kuivuvat nopeammin?

Ennen kynsien lakkaamista, kannattaa varmistaa, että "pohja on kunnossa".

– Varmistan aina ennen lakkausta, ettei kynsissäni ole öljyä, Nails.Inc-yrityksen perustaja Thea Green toteaa.

Kynsiteknikko Britney Tokyo vinkkaa säilyttämään kynsilakkoja jääkaapissa. 

– Kun lakka on tahmeaa eikä tarpeeksi sileää, se muodostaa paksun kerroksen kynsiin. Suosittelen sen [lakan] säilyttämistä jääkaapissa, jotta se viilenee ja on tasaisempaa, Tokyo vinkkaa.

Jin Soon Cho suosittelee antamaan jokaisen kerroksen kuivua täysin, ennen seuraavan lakkaamista. 

– Levitä pohjalakka, anna sen kuivua, levitä värilakka, anna sen kuivua 2–3 minuuttia ja levitä sitten nopeasti kuivuva päälyslakka ja anna kuivua 15–20 minuuttia, Cho ohjeistaa.

Nämä vinkit toimivat käytännössä

Kynsiteknikko Britney Tokyon mukaan jotkut suosittelevat pirskottamaan lakan päälle kuivumista nopeuttavaa suihketta tai öljyä.

– Se toimii ainoastaan päälikerrokseen, mikä tarkoittaa, että lakkaus ei ole kauttaaltaan kuivaa, joten sen kanssa pitää olla silti varovainen, Tokyo toteaa.

Jin Soon Choi ei kehota käyttämään kuivumista nopeuttavaa öljyä heti lakkaamisen jälkeen, sillä se saattaa itse asiassa hidastaa lakan kuivumista ja öljyn takia lakka saattaa jopa kuoriutua pois.

– Jos minulla on todella kiire, käytän hiustenkuivaajaani matalimmalla lämpötilalla ja pienimmällä teholla. Pidän sitä [kuivaajaa] noin 30 sentin päässä, jotten luo lakkaukseen ilmakuplia tai sotke sitä, Thea Green kertoo.

Greenin mukaan sosiaalisessa mediassa suosittu niksi hiuslakan käyttämisestä on myös näppärä, jos on todella kiire.

– Kun olet levittänyt päälikerroksen ja antanut sen ilmakuivua tovin, upota kyntesi kylmään veteen nopeuttaaksesi kuivumisaikaa, kynsiteknikko Hang Nguyen vinkkaa.

Katso myös: Brittinaiselle kehittyi vuosien saatossa kammottava allergia kynsituotteita kohtaan

Brittinaiselle kehittyi vuosien saatossa kammottava allergia kynsituotteita kohtaan 0:41
Brittiläisen Lisa Deweyn, 36, akryylikynnet saivat sormien ihon kirjaimellisesti kuoriutumaan. 

Lähde: Huffpost

Lue myös:

    Uusimmat