Etkö ehdi siivota? Huijaa näillä vinkeillä!

Aika ei riitä kaikkeen ja yllätysvieraita saattaa tulla milloin vain. Näiden vinkkien avulla saat kotisi näyttämään nopeasti siistiltä, vaikka se ei todellisuudessa sitä olisikaan.

Onko olohuoneesi sekamelska, keittiösi täynnä likaisia astioita ja lastenhuone kauhukammari? Jos sinulla on kiire, käy kotisi läpi huone huoneelta ja huijaa ihan vähäsen...

Aloita sieltä, missä vieraat todennäköisimmin aikaansa viettävät, eli olohuoneesta, keittiöstä ja kylpyhuoneesta. Sulje aluksi muiden huoneiden ovet ja aloita näiden neuvojen avulla kotisi keskipisteiden pikasiivous.

Olohuone

1. Vuoraa toinen puoli sohvastasi koristetyynyillä ja imuroi se kunnolla ennen niiden asettelua. Kun vieraat tulevat, voit yksinkertaisesti vain siirtää tyynyt sohvan toiselle puolelle, jolloin peität niillä leivänmuruset ja nukkaantuneen kankaan.

2. Onko sohvasi lemmikkisi karvojen peitossa? Kastele kumihanskojen sormenpäät, vedä ne käsiisi ja sivele niillä istuintyynyjä.

3. Onko lattiasi täynnä tavaraa? Hanki suuri ja kaunis kori, johon voit tarpeen tullen viskellä nopeasti kaiken ylimääräisen. Myös lehtien ja kirjojen pinoaminen pinoihin saa huoneen näyttämään siistimmältä nopeasti.

4. Löytyykö sohvastasi suuri tahra? Levitä torkkupeitto kauniisti sen päälle, eivätkä vieraasi huomaa mitään!

Keittiö

1. Onko astianpesukoneesi täynnä ja lavuaari pullollaan likaisia astioita? Hätätapauksissa laita kone pesemään ja huuhtele yli jääneet, likaiset astiat ja asettele ne muoviämpäriin piiloon odottamaan oikeaa pesua.

2. Tyhjennä roskikset ja keitä hetki sitruunaa tai appelsiininkuoria kattilassa - näin saat kotiisi raikkaan tuoksun. Myös pullantuoksu houkuttaa, joten säilytä aina pakastimessasi paistovalmiita pullia vieraiden varalta!

3. Onko uunisi likainen? Taittele keittiöpyyhe kauniisti sen kahvan päälle, jolloin kangas peittää taakseen rumat tahrat.

Kylpyhuone

1. Vessan lattia on usein täynnä irtohiuksia ja muuta roskaa. Jos aikaa ei ole paljon, nappaa tarraharja käteesi ja rullaa sillä nopeasti puhtaaksi pahimmat kohdat.

2. Vaihda käsipyyhkeet, sillä ne saavat koko kylpyhuoneen vaikuttamaan hieman puhtaammalta.

3. Lojuvatko kylpytuotteet ja kosmetiikkapurkit pitkin pöytiä? Hanki niille oma kori, johon voit laittaa kaiken yllätysvieraiden saapuessa.

4. Pese vessanpönttö nopeasti. Jo pelkkä puhdas tuoksukin riittää antamaan hieman puhtaamman yleisvaikutelman.

Makuuhuone

1. Hanki huoneeseenne suuri nojatuoli, johon voit tarvittaessa viskellä lattialla lojuvat vaatteet

2. Järjestä yöpöydillä lojuvat lehdet ja muut tavarat siistimmin

3. Petaa sänky ja asettele matot suoraan

Työhuone

1. Jälleen kerran koristeellinen laatikko pelastaa sinut paljolta - hanki se työpöydällesi ja tarpeen tullen heitä ylimääräinen irtotavara sinne

2. Napsi muistilaput. lehdet ja irtopaperit omaksi pinokseen

3. Vedä tuoli pöydän alle piiloon ja suorista matto.

Lastenhuone

1. Usein kodin sekaisin paikka on juuri lastenhuone. Helpointa on tietysti vain sulkea ovi ja toivoa, etteivät vieraat keksi mennä vierailulle.

2. Jos sinulla on aikaa järjestellä myös lastesi huoneet, voit luottaa suureen koriin myös tässä huoneessa - vai löytyykö kodistasi paikka, jossa on enemmän pikkutavaraa?

3. Petaa sängyt ja laita pyjamat tyynyjen alle

4. Kerää pehmolelut ja muut suuremmat irtolelut sänkyjen päälle siten, että se näyttää tarkoitukselliselta

5. Pinoa satukirjat ja piirustusvihot tuolin tai pöydän viereen siistiksi pinoksi

6. Heitä eksyneet vaatteet ja parittomat sukat kaappiin vaatetangon alle, sieltä ne on helppo jälkeenpäin viikata takaisin kaappiin tai laittaa pesuun.

Kuvat: Shutterstock, Colourbox

lähde: Realsimple.com

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja