Mainos

Etireno-aluksesta ei löytynyt lapsiorjia

Lapsiorjien kuljettamisesta epäillyn Etireno-aluksen matkustajien joukosta ei löytynyt lapsiorjia.

Alus rantautui tänään Cotonoun satamaan Beniniin, mistä se oli lähtenyt kaksi viikkoa aikaisemmin kuljettamaan töitä etsiviä köyhiä siirtolaisia. Laivaa odottivat satamassa poliisiviranomaiset ja kansainväliset avustusjärjestöt sekä Beninin hallituksen ministerit.

Aluksesta löytyi väsyneitä ja helpottuneita matkustajia, mutta vain parikymmentä lasta, joista ainakin osa matkusti selvästi äitiensä kanssa. Noin 150 matkustajaa oli viettänyt kaksi viikkoa kahdessa matkustamon osastossa, joissa oli vain muutama tuoli ja sohva. YK:n lastenjärjestön Unicefin Beninin edustajan Nicolas Pronin mukaan lasten tarkka lukumäärä oli yhä tänään epäselvä.
-Olemme yhä ymmällämme. Laivassa ei ollut niin paljon lapsia kuin olimme ajatelleet, Pron sanoi.

Monilta lapsilta puuttuivat kokonaan henkilöpaperit. Viranomaiset aikovatkin haastatella yksitellen kaikki aluksen 23 lasta hahmottaakseen, miten lapset ovat päätyneet alukselle ja mitä tapahtui kahden viikon matkalla. YK:n viranomaiset vaativat tiistaina, että Beninin hallituksen on aloitettava tapauksen tutkinta, jotta koko totuus saataisiin selville.

Nigeriassa rekisteröidyn laivan kapteenista ja miehistöstä on annettu kansainväliset etsintäkuulutukset. YK:n edustajat antoivat lauantaina Librevillessä Gabonissa lausunnon, jonka mukaan aluksella kuljetettaisiin jopa 250 orjaksi myytävää lasta. Tapaus pysyi kuitenkin arvoituksena. Viranomaiset pitävät mahdollisena, että epäilykset ovat kohdistuneet väärään laivaan, ja orjiksi kaupattavia lapsia kuljetetaan toisella aluksella.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.