Etikka ja sooda puhdistavat myös jääkaapin!

Näin vuoden alkuun on hyvä puhdistaa jääkaappi. Puhdistuksen ohella kannattaa tarkistaa myös, säilötkö turhaan vanhentuneita elintarvikkeita tai säilykkeitä.

Jääkaapin säännöllinen puhdistaminen ehkäisee hajujen muodostusta.

Puhdistamiseen riittää varsin hyvin kotoa löytyvät puhdistusaineet; astianpesuaine tai ruokasooda ja etikka.

Tee näin:

Suojaa ensin jääkaapin edustalla oleva lattia pyyhkeillä tai sanomalehdillä, jos jääkaapissa on jäätä. Sammuta virta ja tyhjennä jääkaappi. Tarkista elintarkkeiden kunto, ja luovu samantien vanhentuneista tuotteista.

Irrota hyllyt, ritilät ja vihanneslokerot ja pese ne esimerkiksi lavuaarissa. Tällä aikaa jääkaappi ehtii sulaa, mikäli se oli jäässä.

Pese jääkaapin sisus joko laimennetulla astianpesuaineella tai tiskirättiin sirotellulla ruokasoodalla. Pyyhi lopuksi etikalla, niin hajut ja homeet pysyvät poissa.  Älä säikähdä etikan tuoksua, se ei jää haisemaan. Tarkista, ettei poistovesiaukko ole tukkeutunut.

Muista pestä myös hyllynkannattimet tarkkaan. Älä unohda pyyhkiä oven tiivisteitä. Voit käyttää siinä apuna luottokorttia

Vedä jääkaappi irti seinästä, jotta pääset imuroimaan jääkaapin taustan pölystä. Tämä tulisi tehdä vähintään kerran vuodessa.

Anna jääkaapin tuulettua kunnolla ennen kuin laitat elintarvikkeet takaisin.

Muista pyyhkiä myös jääkaapin ulkopuoli ja vetimet.

Lue myös:

    Uusimmat