Ethän pese autoasi tiskiaineella? Mustat autot erityisessä vaarassa

Vinkit autonpesuun 3:01
UpWashin toimitusjohtaja Tuomas Lehtovirta kertoo, miksi tiskiaineella ei koskaan kannata pestä autoa. Videolla Lehtovirta kertoo myös sen, mitä tavallinen pesusieni voi tehdä autolle ja mitkä ovat kaksi tärkeintä asiaa auton pesemisessä, jos haluaa hyvän lopputuloksen.

Katupöly ja tiesuolajäämät talven jäljiltä ovat saaneet monet kurvaamaan viime päivinä autopesulaan. Auton voi pestä myös itse omalla pihalla. Tärkeintä on panostaa oikeisiin pesuaineisiin sekä välineisiin, ettei naarmuta auton herkkää maalipintaa.

Yksi yleinen tapa on pestä autoa tiskiaineella. UpWash-autopesuyrityksen toimitusjohtaja Tuomas Lehtovirta ei suosita tiskiaineen käyttöä missään tilanteessa.

– Se voi tehdä ikävää jälkeä, hän toteaa ja mainitsee, että erityisesti mustat autot ovat vaarassa.

Katso yllä olevalta videolta, miten auto voi kärsiä tiskiaineesta sekä kaksi asiaa, jotka ovat ammattilaisen mielestä tärkeimmät onnistuneen pesutuloksen kannalta.

Moni miettii myös sitä, saako omalla pihalla pestä autoa, etenkin jos asuu taloyhtiössä. Espoon kaupungin ympäristötarkastaja Niko Torvelan mukaan lähtökohtaisesti taloyhtiön pihalla ei ole soveliasta pestä omaa autoa.

– Kerrostalossa esimerkiksi on niin paljon asukkaita ja autoja, että siinä tulisi aikamoinen kuormitus pesupaikalle. Meillä on lähtökohtaisesti ympäristösuojelumääräykset monissa kaupungeissa ja kunnissa, jossa näitä määrätään, Torvela sanoo.

– Esimerkiksi Helsingissä ja Espoossa omakotiasukas saa pestä, jos se imeytyy siihen omalle pihalle. Jos se peseminen on kovempaa, ja toistuu usein, jopa ammattimaisesti, niin se on kielletty pihoilla. Pitää olla jätevesiviemäri pihalla, hän listaa.

Millä pesuaineilla autoa saa pestä omalla pihalla? Katso Niko Torvelan haastattelu alta.

Saako omalla pihalla pestä autoa? 5:20
Mitä auton pesemisessä omassa kotipihassa on huomioitava? Viiden jälkeen -ohjelman vieraana Espoon kaupungin ympäristötarkastaja Niko Torvela.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat