Ethän mene kipeänä töihin? Siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä

Yhä useampi menee kipeänä töihin. Iso-Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan sairaana töihin menevien määrä on selkeästi suurempi kuin vuonna 2001.

Kipeänä töihin menevien määrä näyttää kasvaneen Iso-Britanniassa ja syyt vaikuttavat samoilta kuin muissakin länsimaissa. Monet saattavat pelätä menettävänsä työpaikan tai sitten riski työtehtävien kasautumisesta saa raahustamaan puolikuntoisenakin sorvin äärelle.

Totuus kuitenkin on, että sairastuneena ihminen ei ole kovin tuottelias, taudin voi tartuttaa työkavereihin ja pahimmassa tapauksessa harmittomasta flunssasta alkanut sairastelu johtaa vakavampiin oireisiin. Kipeänä kannattaa miettiä myös muiden turvallisuutta. Esimerkiksi kukaan ei toivo, että linja-autonkuljettaja kärsii migreenistä ajaessaan iltapäivän ruuhkassa.

Kipeänä työ etenee tahmeasti

Tuottavuutta ei ole helppo mitata eikä pelkistää lukuihin. Tutkimuksissa on kuitenkin arvioitu, että sairaana olleessaan ihminen pystyy tekemään vain kolmanneksen töistänsä ja usein työaikaa joutuu venyttämään. Työnteko käy hitaasti ja helpotkin tehtävät vaativat useamman toiston.

Milloin sitten jäädä kotiin? Kun flunssa ei nouse kuumeeksi asti, voi tuntua turhalta jäädä kotiin. Muista kuitenkin, että voit helposti tartuttaa taudin työkavereihisi, minkä vuoksi julkisia tiloja kannattaisi välttää. Yleisenä sääntönä on pidetty sitä, että kuumeen noustessa töihin saa palata vasta silloin, kun takana on yksi kuumeeton vuorokausi. Sama aika pätee myös vatsatautiin eli työtehtävien äärelle kannattaa palata vasta silloin, kun on ollut vuorokauden oksentamatta.

Lähde: The Guardian

Kuva: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat