Mainos

Etelän hiihtolomien hyytävä sääennuste julki: Joko kylmää tai "aivan hemmetin kylmää"

Etelä-Suomessa hiihtolomat alkavat hyisissä merkeissä. Ensi viikon alkupuolelle on luvassa joko kylmää, tai ”aivan hemmetin kylmää” säätä, MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas kertoo.

Hiihtolomat alkavat Etelä-Suomen kouluissa ensi viikolla. Kuivat ja aurinkoiset pakkassäät suosivat laduille ja rinteisiin mieliviä, mutta ylle kannattaa vetää reilusti lämmintä.

– Kylmeneminen alkaa jo huomenna, tällä kertaa vähän poikkeuksellisesti etelästä päin. Viikonlopun mittaan kylmät ilmamassat siirtyvät myös pohjoiseen. Keski- ja Pohjois-Suomeen on luvassa -10 tai jopa -20 asteen yöpakkasia, jos sää selkenee, meteorologi Markus Mäntykannas sanoo.

– Ensimmäinen hiihtolomaviikko starttaa hyisissä merkeissä. Luvassa on oikeastaan niin kylmää ilmaa, kuin tähän aikaan vuodesta voi tulla.

Aurinko tasaa kovimpia pakkasia

Ennusteiden perusteella ensi viikon lämpötilat ovat Mäntykannaksen mukaan jopa reilut 5 astetta keskiarvoa kylmempiä.

– Suomeen saapuu erittäin kylmää ilmaa Venäjältä. Auringon lämmittävä vaikutus tasaa kovimpia pakkashuippuja, mutta yöllä lämpötilat voivat silti laskea etelässäkin -15 tai jopa -20 asteeseen.

– Jos tämä kylmän ilmamassan saapuminen olisi ajoittunut esimerkiksi joulukuulle, jolloin auringolla ei ole juuri minkäänlaista vaikutusta lämpötiloihin, pakkaset olisivat voineet olla vieläkin tiukempia erityisesti päiväsaikaan.

Mäntykannaksen mukaan lämpötilat pysyvät todennäköisesti alhaalla myös loppuviikosta. Ennusteissa on kuitenkin hajontaa, eikä kauas menevistä arvioista voi vielä vetää tarkempia johtopäätöksiä.

– On kysymysmerkki, onko ensi viikon puolivälin jälkeen kylmää, vai aivan hemmetin kylmää, hän summaa.  

1:12

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.