Mainos

Maanantain infernaalinen lumikaaos vaihtui hyytäviin paukkupakkasiin: "Lapissa voi olla lähemmäs 30 astetta pakkasta öisin"

6:59
MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas lupailee todella kylmää ja kuivaa pakkasviikkoa – tältä tulevan viikon sääennuste näyttää.

Sunnuntaina huokaistiin helpotuksesta, kun aiempien sääennusteiden lupaama lumikaaos peruttiin. Nyt sääennusteet lupaavat kirpsakkaa ja aurinkoista ulkoilusäätä ainakin torstaihin saakka.

Etenkin Etelä-Suomessa asuvia ehdittiin pelotella infernaalisella lumikaaoksella, joka näyttäisi kaikkien ennusteiden puolesta olevan nyt vain kaukainen muisto.

MTV:n meteorologi Markus Mäntykannaksen mukaan luvassa on kuiva pakkasviikko, joka hytistään ainakin torstaihin saakka 5–10 astetta tavanomaista kylmemmässä pakkassäässä.

– Ensiviikon juoni on se, että kylmä pakkaskorkeapaine tulee päälle, ja aika-ajoin on kireää pakkasta. Lapissa voi olla lähemmäs 30 astetta pakkasta öisin. Viikon puolivälissä jäädään etelässäkin päiväsaikaan pakkasen puolelle, Mäntykannas ennustaa.

Kovista pakkasista saatiin tuntuvasti esimakua jo sunnuntai-iltana, kun Lapissa mitattiin hurjia pakkaslukemia. Esimerkiksi Muniossa lämpömittari tipahti 26,3 pakkasasteeseen.

Lumisateista ei tietoakaan alkuviikon aikana

Mäntykannaksen mukaan aiemmin ennustettu lumipyry ei ehdi Suomeen saakka, vaikka Viron ja Venäjän puolella satelee tuntuvasti lunta tiistain aikana. Sen sijaan Suomessa nautitaan lähipäivien aikana laajalti kauniista ulkoilusäästä.

– Auriko paistelee, mutta ei välttämättä joka päivä. Luvassa on mukavat ulkoilusäät, kunhan laittaa tarpeeksi vaatetta päälle.

– Mitä viikonloppuna tapahtuu, se on vielä kysymysmerkki. Yksi malleista viittaisi siihen, että etelässä vähän lauhtuu ja tulee sateita vaihtelevissa olomuodoissa. Mutta ainakin torstaihin asti on kuivaa ja todella kylmää – pääosin pakkasta, Mäntykannas vakuuttaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja