Eteläafrikkalainen pariskunta valmisti itse olutta maan alkoholirajoitusten takia – hirveät seuraukset: "Jotain meni kammottavalla tavalla pieleen"

Yli 80 prosenttia pitää koronavirusta uhkana – näin se näkyy suomalaisten alkoholin kulutuksessa 3:29
Huhtikuussa kerroimme, miten koronavirus näkyi suomalaisten alkoholin kulutuksessa.

Kotitekoisen oluen epäillään koituneen eteläafrikkalaisen pariskunnan kohtaloksi, kertoo muun muassa australialainen 9 News -sivusto.

Pariskunnan epäillään kuolleen siksi, että he olivat juoneet valmistamaansa kotitekoista olutta kotonaan Etelä-Afrikassa. Alkoholin ja savukkeiden myynti kiellettiin maassa maaliskuussa osana koronavirusrajoituksia.

Syynä ilmeisesti alkoholimyrkytys

Poliisi uskoo, että pariskunta sairastui viime viikolla sen jälkeen, kun he olivat päättäneet valmistaa olutta itse. 54-vuotias Tony Hilliar oli itse pystynyt soittamaan hätänumeroon ja pyytämään apua. Hänet löydettiin kivuissaan ja hän menetti aina välillä tajuntansa.

Hänen kihlattunsa, 42-vuotias Alida Frouche, oli menehtynyt ennen ensihoitajien saapumista. Tony kuoli muutamaa päivää myöhemmin sairaalassa.

Viranomaiset uskovat, että pariskunta kuoli alkoholimyrkytykseen. Todistusaineistoksi kerättiin kaksi tyhjää pulloa sekä loppuerä valmistetusta oluesta. Tapauksen tutkinta on kesken.

Ystävä syyttää kuolemasta alkoholikieltoa

The Sun -lehti haastatteli pariskunnan ystävää Tommy Cockcroftia. Hänen mielestään nimenomaan Etelä-Afrikan alkoholirajoitukset ovat syynä pariskunnan kuolemaan.

– Heistä oli mukavaa juoda yksi drinkki päivän lopuksi, mikä on tyypillistä Etelä-Afrikassa, mutta kiitos hallituksen huonon kieltoidean, alkoholia ei ole saatavilla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kaikki valmistavat itse olutta ja niin myös Tony. Näyttää kuitenkin siltä, että jotain meni kammottavalla tavalla pieleen. He molemmat kuolivat järjettömästä syystä.

9 News -sivuston mukaan alkoholikielto on herättänyt Etelä-Afrikassa keskustelua. Mielipiteitä on esitetty puolesta ja vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat