Mainos

Ensi viikko alkaa laajalti pakkasella – valkea joulu yhä epävarma

Sää kylmenee viikonloppuna. Lumikuurot ovat mahdollisia etelässä asti. Ensi viikon alussa on laajalti pakkasta. Valkea joulu maan etelä- ja keskiosassa on kuitenkin yhä hyvin epävarma, sillä sää näyttää lauhtuvan uudelleen vielä ennen joulua.

Utsjoella lämpötila on laskenut tänään aamupäivällä -27,9 asteeseen. Tämä on talven toistaiseksi kylmin lukema.

Sää kylmenee viikonlopun aikana myös muualla. Lauantaina Lapissa tulee lumisateita, etelässä ja lounaassa voi tulla aluksi vesi- ja räntäkuuroja. Lauantai-iltaan mennessä mahdolliset sateet muuttuvat etelässäkin lumeksi.

– Paikallisia lumikuuroja voi tulla viikonloppuna etelässä asti, mutta näistä ei yhtenäistä lumipeitettä vielä synny. Sunnuntaina Lapissa pakkanen voi kiristyä 20-30 pakkasasteeseen, sanoo MTV uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Maan etelä- ja keskiosassa lämpötilat ovat nollan tienoilla tai pikkupakkasella.

Myös ensi viikon alussa lämpötilat ovat etelässäkin nollassa tai pakkasen puolella, Lapissa voi olla yhä reippaita pakkasia. Mahdolliset sateet ovat lunta koko maassa. Sateiden paikkaa on kuitenkin vielä mahdotonta ennustaa.

Ensi viikon loppupuolella lauhaa ilmaa virtaa jälleen Suomeen.

– Joulukuun pitkä ennuste näyttää tällä hetkellä siltä, että jouluviikko olisi lauha. Sateet olisivat etelässä taas vettä. Tämän hetken ennusteen mukaan pidän valkeaa joulua varmana osassa Lappia ja Kainuuta. Sen sijaan etenkin länsirannikolta Salpausselälle ulottuvan linjan eteläpuolella valkea joulu on vielä hyvin epävarma, sanoo Pekka Pouta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.