Etelä-Korean rankkasateilla jo 40 kuolonuhria – video näyttää sateiden katastrofaaliset seuraukset

Rankkasateet riepottelevat Etelä-Koreaa – video näyttää katastrofaaliset seuraukset ympäristölle 0:59
Katso video: Rankkasateet aiheuttivat valtavaa tuhoa Etelä-Koreassa.

Viime viikon rankkasateet ovat aiheuttaneet valtavaa vahinkoa Etelä-Koreassa.

Viranomaisten mukaan kuolonuhrien määrä on noussut 40:een. Yhdeksän henkeä on edelleen kateissa. Noin kymmenen ruumista on löydetty tunnelista Osongin kaupungista autojen jäätyä jumiin maan alle tulvaveden seuraksena.

Videolla näkyy rankkasateen seurauksena romahtanut tie sekä reitti, mitä pitkin vesi on vyörynyt. Videolla näkyy myös paikallisten pelastusoperaatio.

Pelastustoimiin on osallistunut noin 900 pelastajaa, mukaan lukien palomiehiä, poliiseja ja sotilaita.

Rankkasateet ovat nostaneet Hangang-joen vedenkorkeuden noin kahdeksaan metriin, minkä seurauksena viranomaiset ovat sulkeneet liikenteen läheisellä Olympic-daeron moottoritiellä. Jalankulkijoilta on kielletty pääsy kävelyalueelle, kun vedenkorkeus ylittää 5,5 metriä. Ajoneuvojen käyttö moottoritiellä on kielletty vedenkorkeuden ylittäessä 6,2 metriä.

Rankkasateet ovat aiheuttaneet tulvia, talojen sortumisia ja maanvyöryjä ympäri maata. Tulva on ulottunut noin 20 000 hehtaarin alueelle ja yhteensä 280 julkista rakennusta on vaurioitunut. Lähes 9 500 ihmistä 14 kaupungista ja maakunnasta on evakuoitu rankkasateiden aiheuttamien vahinkojen vuoksi.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat