Etelä-Kaliforniassa maa järisi kahtena peräkkäisenä päivänä – pelko vielä suuremmasta järistyksestä kasvaa

Voimakas maanjäristys on jälleen vavisuttanut Etelä-Kaliforniassa 2:45

Etelä-Kaliforniaa vavisutti eilen illalla maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 7,1. Asiasta kertoo Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskus USGS.

Voimakas maanjäristys tapahtui perjantaina iltakahdeksan jälkeen paikallista aika harvaan asutulla alueella.

CNN:n mukaan perjantain maanjäristys tapahtui noin 20 kilometriä koilliseen Ridgecrestin pikkukaupungista. Kyseessä on jo toinen alueella kahden päivän sisään koettu maanjäristys, sillä torstaina alueella oli voimakkuudeltaan 6,4:n järistys.

Perjantain järistyksen jälkeen Ridgecrestissä on raportoitu useista loukkaantumisista ja tulipaloista, kertovat viranomaiset CNN:lle. Järistyksen ei kuitenkaan tiedetä aiheuttaneen kuolonuhreja.

Ridgecrestissä raportoitiin myös useista jälkijäristyksistä. Osa pikkukaupungin asukkaista oleskeli järistyksen jälkeen ulkona, koska he eivät uskaltaneet mennä sisälle taloihin.

–  Tärinä lakkasi hetkeksi, mutta alkoi sitten uudestaan. Se oli outoa. Tällä hetkellä minusta ei tunnu hyvältä olla sisätiloissa, Jessica Kormelink kertoi.

–  Olin autossa äitini kanssa, ja se alkoi vain pomppia, Ridgecrest Daily Independent -julkaisun toimittaja Jessica Weston kuvaili maanjäristystä CNN:lle.

Pelko vielä suuremmasta järistyksestä

San Bernardinon piirikunnan pelastuslaitoksen mukaan perjantain järistys aiheutti enemmän tuhoja kuin torstain järistys.

–  Koteja on liikkunut paikoiltaan, perustukset ovat halkeilleet. Yksi lievä vamma, pelastuslaitoksen työntekijät hoitavat potilasta, pelastuslaitos listaa tuhoja Twitterissä.

Ridgecrest sijaitsee noin 240 kilometriä koilliseen Los Angelesista, missä järistys ravisutti rakennuksia ja aiheutti sähkökatkoja.

Los Angeles Times kertoo maanjäristyksen olleen Etelä-Kalifornian suurin sitten vuoden 1999.

Perjantain järistys herätti pelkoa, että luvassa olisi vielä voimakkaampi järistys, joka aiheuttaisi tuhoa Etelä-Kalifornian suurissa kaupungeissa.

–  Tämä on maanjäristysten ketju. Nämä järistykset liittyvät toisiinsa, sanoo Caltechin seismologi Lucy Jones.

Jonesin mukaan on kymmenen prosentin mahdollisuus, että ensi viikolla seuraa jälleen maanjäristys, joka on voimakkuudeltaan seitsemän – tai suurempi. 

Lue myös:

    Uusimmat