Mainos

Suomalainen Jenny oli iltauinnilla, kun maanjäristys iski Kaliforniaan – kertoo nyt, miltä 7,1 magnitudin järistys tuntuu

Etelä-Kaliforniassa on jälleen tapahtunut voimakas, 7,1 magnitudin maanjäristys Ridgecrestin kaupungin läheisyydessä. Aikaisemmin tämän viikon torstaina alueella oli voimakkuudeltaan 6,4:n järistys.

Järistys tapahtui perjantai-iltana paikallista aikaa. MTV Uutiset Liven tavoittama suomalainen Jenny Kantola oli järistyshetkellä ilta-uinnilla suomalaisystävänsä kanssa Murrietan kaupungissa, noin 260 kilometrin päässä järistyksen keskuksesta. 

– Meillä on tässä pihalla uima-allas ja olimme siellä, kun yhtäkkiä meidän ystävämme tulivat ulos hoputtamaan meitä vedestä pois, Kantola kuvailee.

He ihmettelivät, mitä tapahtuu ja nousivat altaasta. Silloin he tunsivat Kantolan mukaan pientä tärinää, ja näkivät altaan veden ja terassin tuulikellojen heiluvan. 

– Se oli jännittävä tunne, samaan aikaan kun se oli pelottava, Kantola sanoo.

Yhdysvaltalaiset ystävät kertoivat, että kyseessä on maanjäristys ja opastivat, miten toimia jos järistykset voimistuvat.

Alueella jännittynyt tunnelma

Kantolan mukaan tunnelma ei enää ole pelokas, vaan enemmänkin jännittynyt.

– Kun ei koskaan tiedä, tuleeko vielä lisää maanjäristyksiä ja kuinka kovia ne sitten on, Kantola sanoo.

Alueella on raportoitu lukuisista loukkaantumisista ja tulipaloista. Kantolan mukaan siellä seurataan nyt tiiviisti uutisia ja varmistetaan tutuilta, että kaikki ovat kunnossa.

Kantola ja hänen ystävänsä ovat Kaliforniassa vielä muutaman viikon, eivätkä aio aikaistaa lähtöään maanjäristyksen takia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja