Mainos

Etelä- ja Keski-Suomessa sataa viikonloppuna lunta

Lumen määrä voi olla Uudellamaalla, Itä-Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Pirkanmaan alueella paikoin yli 10 senttiä. Autoilijoita varoitetaan huonosta ajokelistä.

Lumisadealue kulkee Etelä- ja Keski-Suomen yli viikonloppuna, ennustaa Ilmatieteen laitos. Sadealue liikkuu maan etelä- ja keskiosan yli itään. Etelässä sataa vettä tai lunta, pohjoisempana yksinomaan lunta.

Lumen määrä voi olla Uudenmaan, Itä-Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Pirkanmaan alueella paikoin yli 10 senttimetriä. Kohtalainen idänpuoleinen tuuli voi lisätä lumen kinostumista. Ilmatieteen laitos varoittaa autoilijoita, sillä lumisade tulee paikoin vaikeuttamaan ajokeliä.

Matalapaineen osakeskus syvenee Suomen lounaisosaan, ja se väistyy illan aikana Baltiaan. Lumisateet heikkenevät vähitellen lauantai-illan ja yön aikana.

Vedenpinnat korkealla

Lokakuu oli tavallista lämpimämpi, etenkin maan pohjoisosassa. Kuukauden aikana satoi keskimääräisesti tai sitä vähemmän. Sateet tulivat pääosin vetenä.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan vesistöjen vedenkorkeudet olivat lokakuun lopussa keskiarvon yläpuolella maan itä- ja pohjoisosassa. Vähäsateisimmilla alueilla maan itäosassa järvien pinnat kääntyivät kuitenkin jo laskuun.

Myös pohjaveden pinnat olivat tavallista korkeammalla suuressa osassa maata. Järvien pintavedet olivat kuukauden päättyessä keskimääräistä lämpimämpiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.