Et koske vieraiden lapsia, mutta tämän virheen saatat tehdä – Victoria Stilwell näpäyttää koiranystäviä

Tv-tähti Victoria Stilwell on kirjoittanut useita koirankoulutusoppaita Hän on myös tehnyt niin sanotun vihoviimeisen virheen: adoptoinut aran koiran.

Muistatko ohjeen siitä, ettei omaksi lemmikiksi koskaan saa valita sitä surkeinta, pienintä ja laihinta kissanpentua? Sama ohje pätee koiriin – niin surkealta kuin se tuntuukin.

– Uskon, että ihmisluonteeseen kuuluu ihastua ujoihin koiriin. Ole kuitenkin varovainen. Vietät elämäsi tämän koiran kanssa, Victoria Stilwell neuvoo.

Stilwell on kirjoittanut useita koirankoulutusoppaita, ja hän on ohjelmien Isännän ja koiran käytöskoulu ja Isännän ja koiran käytöskoulu Amerikassa tähti. Hän on myös tehnyt niin sanotun vihoviimeisen virheen: adoptoinut aran koiran.

– Minä otin ujon koiran! Tiesin, ettei kukaan muu adoptoisi sitä. Toisaalta minä tiedän, mitä tehdä ujon koiran kanssa. Nyt tämä koira on onnellinen ja iloinen. Jos ymmärrät pelokasta koiria ja osaat sosiaalistaa sen, hyvä. Jos et tiedä, mitä teet, älä ota arkaa koiraa.

Jos haet koiran eläinsuojasta, muista kysyä koiran menneisyydestä hoitajilta.

– Miten koira on käyttäytynyt tarhalla? Etsi onnellista, rentoa ja sosiaalista koiraa, joka ilahtuu näkemisestäsi, Stilwell neuvoo.

Tästä syystä moni joutuu koiran puremaksi

Jokainen koira on yksilö. Siinä, missä yksi rakastaa kaikkia, toinen on mieluiten omissa oloissaan. Siksi myös vieraan koiran koskettamisesta tulisi pidättäytyä.

– Jos sinulla on lapsi ja kävelet kadulla, ja tuntematon ihminen tulee taputtelemaan lastasi päähän, se on hyvin outoa! Silti ihmiset toimivat näin koirien kanssa, Stilwell sanoo.

– Jokaisella ihmisellä ja koiralla on oma, henkilökohtainen tilansa. Koiralle on ok, että tutut tulevat tähän tilaan, mutta vieraiden olisi pysyttävä kauempana. Tästä syystä moni joutuu koiran puremaksi: he menevät tervehtimään koiria.

Opetamme lapsia kysymään koiranomistajan luvan ennen koiran silittämistä. Samalla rikomme itse sääntöä lääppimällä koiraa bussissa tai liikennevaloissa. Aikuisenkin tulisi aina pyytää lupa koiran koskemiseen.

– Jos saat luvan silittää koiraa, älä hyökkää koiran luokse, vaan anna sen tulla sinun luoksesi. Jos koira haluaa pysyä lähelläsi, ihanaa! Jos silität koiraa ja se lähtee pois, anna sen mennä. Koira kertoo sinulle, ettei halua enempää sosiaalista kanssakäymistä kanssasi.


Lue myös:

    Uusimmat