Mainos

"Et koskaan saa miestä, koska olet pelottava" – nainen kyllästyi muiden paapovaan asenteeseen

– Mitä ”pelottavuus” todella merkitsee? Olinko baarissa pelottava, koska en räpsytellyt ripsiäni, hymyillyt ja nauranut tuntemattoman ihmisen kanssa,  amerikkalainen Grace-Ellen Mahoney pohtii.

Amerikkalainen Grace-Ellen Mahoney vietti aikaa baarissa, kun seurueeseen saapui vieras mies. Mahoney ei ottanut aktiivisesti osaa keskusteluun, sillä hän halusi mieluummin olla ystäviensä seurassa ja jutella heidän kanssaan.

Illan päätteeksi Mahoney sai kuulla ystävänsä mielipiteen itsestään.

– Kun lähdimme baarista, yksi ystäväni vitsaili: ”Grace-Ellen, sinä vaikutat miehistä... Pelottavalta”. Vaikka olen kuullut samanlaisia ajatuksia ennenkin, tällä kertaa kommentti jäi mieleeni siinä määrin, että minun piti tarkistaa ”pelottavan” määritelmä sanakirjasta, Mahoney kirjoittaa The Thought Catalog -sivustolla.

Synonyymit sanalle "pelottava": kolkko, hyytävä, kauhistuttava

Lähde: Synonyymit.fi

– Mitä ”pelottavuus” todella merkitsee? Olinko baarissa pelottava, koska en räpsytellyt ripsiäni, hymyillyt ja nauranut tuntemattoman ihmisen kanssa, ihmisen, jonka kanssa en edes välittänyt viettää aikaa?

Mahoney huomauttaa, että myös Yhdysvaltain presidenttiehdokasta, Hillary Clintonia, on kuvattu pelottavaksi. Mahoney kuitenkin pohtii, onko Clinton pelottava, vai onko hän vain terävä, suora ja artikuloi asiansa hyvin? Myös laulaja Beyoncén voimaa on kuvattu samalla englanninkielen termillä "intimidating".

Mitä pelottavuus sitten on? Tavallisesti kyse on juuri siitä, että nainen ei keskity miesten hurmaamiseen, vaan johonkin aivan muuhun. Mahoney kertoo sukulaisnaisensa kuvanneen itseään sanalla ”pelottava” siksi, että hän keskittyi opintojensa ajan raivokkaasti arvosanoihin ja pänttäämiseen.

– Olen kyllästynyt siihen, että minun sanotaan olevan sinkku, koska ”pelotan” miehiä. Minusta se on pötypuhetta, Mahoney kirjoittaa.

– Vaikka sanalla ”pelottava” ei aina ole negatiivista merkitystä, en voi olla pohtimatta, onko ”pelottavan naisen” leima vain uusi tapa ajaa naiset takaisin perinteisiin sukupuolirooleihin.

Pelottavaksi kutsuttuja naisia Mahoney kehottaa jatkamaan valitsemallaan tiellä ja asenteella, sillä terveissä parisuhteissa on kyse keskinäisestä kunnioituksesta, tuesta, kiintymyksestä ja kommunikoinnista.

– Kun jatkat samalla asenteella, löydät kumppanin, joka ei vain juhli kunnianhimoisuuttasi, vaan liittyy rinnallesi. Silloin muodostatte ”pelottavan voimakkaan” parin.

Parisuhteessakaan ei aina ole niin helppoa:

1:53

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja