Essayah jatkaa kristillisdemokraattien johdossa: " Polarisoituneessa keskustelussa maltillinen järjen äänemme ei aina kuulu"

Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah jatkaa kristillisdemokraattien puheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta.

Puoluekokous päätti asiasta Joensuussa tänään. Essayah oli ainoa ehdokas puheenjohtajaksi.

Essayah, 56, on johtanut kristillisdemokraatteja vuodesta 2015. Hän on neljännen kauden kansanedustaja ja toiminut aiemmin myös europarlamentaarikkona.

Puheessaan puoluekokoukselle Essayah kommentoi hallitusyhteistyön jatkoa sanomalla, ettei hänellä ole mitään epäilystä, etteikö hallituksessa päästäisi nyt asioissa eteenpäin.

– Tätä työtä olen sitoutunut jatkamaan ja uskon, että pääsemme todella työn touhuun ja keskustelemaan poliittisista ajankohtaisista kysymyksistä erilaisten kohujen sijaan, Essayah sanoi.

Hän mainitsi, että kristillisdemokraatteja on kritisoitu vaikenemisesta kesän rasismikeskustelussa. Essayahin mukaan puolue kannattaa hallittua maahanmuuttoa, mutta myös avointa keskustelua maahanmuuton ongelmista.

–  Silti haluamme jokaisen tuntevan olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi täällä, Essayah sanoi.

–  Rasismin vastaisuus on meille itsestäänselvyys. Polarisoituneessa keskustelussa maltillinen järjen äänemme ei aina kuulu.

Varapuheenjohtajisto meni uusiksi

Kristillisdemokraattien ensimmäiseksi varapuheenjohtajiksi valittiin ensimmäisen kauden kansanedustaja Mika Poutala Espoosta. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Katriina Hiippavuori, joka on myös Essayahin eduskunta-avustaja ja Maskun kunnanvaltuutettu.

Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi nousi äänestyksessä David Petterson. Hän on maatalousyrittäjä ja Pedersören kunnanvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Varapuheenjohtajistoon oli kaikkiaan 14 ehdokasta.

Huomenna kristillisdemokraattien puoluekokous päättää presidentinvaaleihin osallistumisesta ja presidenttiehdokkaan asettamisesta. Puoluehallitus esitti torstaina Essayahia puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Lue myös:

    Uusimmat