Kristillisdemokrattien Peter Östman kuuli Sari Essayahin sairastumisesta hetki ennen kokousta: "Ei ole syytä painaa paniikkinappulaa tässä vaiheessa"

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja kansanedustaja Sari Essayah on sairastunut rintasyöpään ja aloittaa syöpähoidot maanantaina. Essayah kertoi asiasta puoluehallitukselle tänään. 

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja Peter Östman kuuli syöpädiagnoosista suoraan Essayahilta hetki ennen kokousta. Hän oli paikalla myös, kun Essayah kertoi syövästä muulle puolueväelle. 

– Totta kai tällainen ilmoitus otettiin kaikella vakavuudella vastaan. Kaikesta huolimatta sanoisin, että ei ole syytä painaa paniikkinappulaa tässä vaiheessa, Östman toteaa MTV Uutiset Livessä. 

Kertoi uutisen rauhallisena

Östmanin mukaan Essayah vaikutti rauhalliselta jakaessaan uutisen. 

Essayah jää kahden viikon sairauslomalle ja aloittaa syöpähoidot maanantaina. Hän on kertonut harkitsevansa sairauslomallaaan, asettuuko enää ehdolle puolueen puheenjohtajaksi.

Östmanin toive on, että Essayah jatkaisi puolueen johdossa. 

– Uskon, että me kaikki toivomme, että hän olisi käytettävissä jatkossa. Tietenkin asia on hänen päätettävissään, ja hänen päätöksensä on kunnioitettava. 

Lue myös:

    Uusimmat