Espoolaisnainen lähetti tyttärelleen lähes 10 000 euroa ennen kuin havahtui − toimi näin jos joudut tekstiviestikieroilun uhriksi

Länsi-Uudenmaan poliisi muistuttaa tiedotteessaan huijauksista, joita sen mukaan tapahtuu edelleen päivittäin. 

Poliisi kertoo viikonloppuna tapahtuneesta tekstiviestihuijauksesta, jonka seurauksena espoolaisnainen menetti huijareille lähes 10 000 euroa. Nainen oli saanut puhelimeensa tekstiviestin, jossa hänen tyttärenään esiintynyt henkilö pyysi apua laskujen maksamiseksi. 

Huijauksen uhriksi joutunut nainen siirsi lopulta kaikkiaan lähes 10 000 euroa. Kun nainen lopulta havahtui huijaukseen, hän otti yhteyttä hätäkeskukseen. 

− Partiomme tapasi ilmoittajan ja selvitti nopeasti tältä saatujen tietojen perusteella tekstiviestien todennäköisen lähettäjän. Poliisi teki lähettäjän asuinosoitteeseen kotietsinnän, jonka tuloksena otettiin kiinni rikoksesta epäilty henkilö ja otettiin takavarikkoon hänen teknisiä laitteitaan tutkintaa varten, kertoo tiedotteessa rikoskomisario Jarno Palo.

Poliisi muistuttaa, että vastaavan rikoksen uhriksi joutuneen kannattaa välittömästi ottaa yhteyttä pankkiinsa. Pankilla voi olla mahdollisuus pysäyttää väärä tilisiirto ja turvata menetetyt varat. 

Tämän jälkeen tulee tehdä viivytyksettä rikosilmoitus poliisille. 

Katso asiantuntijan pysäyttävä haastattelu siitä, miten ovelia huijausyritykset voivat nykyään olla: 

Huomenta Suomi 1:17

MTV Uutiset tapasi kesällä Tuulan, 80, joka majoittaa ja auttaa rakkaushuijauksiin haksahtaneita ihmisiä. Videolla Tuula kertoo hetkestä, kun hän majoitti 746 000 euroa huijauksessa menettäneen naisen:

Tuula, 80, kertoo hetkestä, kun hän majoitti 746 000 euroa huijauksessa menettäneen naisen: "Hän oli niin sokissa" 2:30

Lue myös muut viime aikojen huijausjutut: 

Lisää aiheesta MTV Uutisten Huijaukset-taustasivuilla

Lue myös:

    Uusimmat