Espoolaisäiti teippasi itkevän 5-vuotiaan lapsensa kädet ja jalat ilmastointiteipillä ja läiski kasvoille – selitti oikeudelle, että kyseessä oli leikki

Espoolainen äiti on tuomittu oman lapsensa pahoinpitelystä Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Äiti ja hänen veljensä olivat teipanneet rimpuilevan ja itkevän 5-vuotiaan kädet ja jalat ilmastointiteipillä. Teippiä oli laitettu myös lapsen suun eteen. Aikuisten mukaan kyseessä oli leikki. Myös lapsen eno sai tuomio.

Lapsen äiti selitti asiaa oikeudessa. Hän myönsi sitomisen. Hänen mukaansa kolmikko oli leikkinyt leikkiä, johon sitominen kuuluu. Äidin mukaan leikin voitti se, joka ei itkenyt. Voittajalle oli luvattu palkkioksi rahaa tai kännykkä.

Nainen kertoi, että ennen lapsen sitomista sekä hän itse että hänen veljensä olivat olleet sidottuina.

Molemmat aikuiset kiistivät pahoinpitelysyytteen. Heidän mielestään 5-vuotiaan, itkevän lapsen sitominen ei täyttänyt rikoksen tunnusmerkistöä, koska kyseessä oli leikki, eikä fyysistä väkivaltaa käytetty.

Oikeus näki asian toisin.

Molemmille aikuisille ehdollista

Käräjäoikeuden mukaan aikuiset olivat loukanneet lapsen ruumiillista koskemattomuutta ja siten tehneet tälle ruumiillista väkivaltaa. Molempien katsottiin syyllistyneen pahoinpitelyyn.

Lapsen äidin veli sai rangaistukseksi 60 päivää ehdollista vankeutta. Lapsen äidille ehdollista vankeutta tuli 3 kuukautta.

Naisen rangaistus on pidempi, sillä hänet tuomittiin samassa yhteydessä myös toisesta pahoinpitelystä.

Tuomion mukaan nainen oli lyönyt lastaan avokämmenellä kasvoihin ainakin noin 15 kertaa. Myös tätä äiti yritti selittää oikeudessa sillä, että tilanne oli ollut ”leikkimielinen”.

Lapsi kuitenkin itki tilanteessa koko ajan. Tämä kävi oikeuden mukaan ilmi videoilta, jotka paikalla ollut kolmas henkilö oli kuvannut. Todistajana oikeudessa kuultu henkilö oli kertonut kuvanneensa videot, koska hänellä oli ollut ongelmia naisen ja hänen yhteiseen lapseen liittyen. 

Todistaja kertoi, ettei pitänyt sitomisleikistä, jota lapsen kanssa leikittiin. Hän kertoi kuitenkin tietävänsä, että "Irakissa tätä leikitään".

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.

Lue myös:

    Uusimmat