Jean-Francois kävelee halki Euroopan, on matkalla Helsinkiin ja pyytää apua suomalaisilta: ”Lähettäkää hiekkaa!”

Jean-Francois kävelee halki Euroopan, on matkalla Helsinkiin ja pyytää apua suomalaisilta: ”Lähettäkää hiekkaa!” 1:37
Näin asiaa käsiteltiin Kymmenen uutisten kevennyksessä.

Jean-Francois Aillet työntää hauskaa kärryänsä Inkoon keskustassa. Kärryssä on kaikki mitä mies tarvitsee Euroopan-halkikävelyllään: makuupussi, teltta, suuri pussi pähkinöitä ja valtava määrä koeputkia, joissa on hiekkaa.

– Tuorein hiekkanäyte on Salosta, sanoo hilpeä Jean-Francois ja kaivaa esiin muovipussin jossa pari kourallista hiekkaa.

Ranskalainen Jean-Francois on tehnyt tätä jo neljä vuotta: kävellyt ja työntänyt kärryään Espanjasta Euroopan halki, yöpynyt taivasalla, siinä mihin on kärrynsä pysäköinyt.  Toki hän on välillä palannut takaisin Ranskaan valvomaan monumenttiprojektinsa edistymistä, sillä siitä tässä on kysymys. Jean-Francois kerää hiekkaa kansalaisilta eri puolilta maailmaa, jotta voisi jonain päivänä rakennuttaa hiekalle maailman meriä ja niiden kauneutta kuvastavan monumentin.  

– Kohta olen Helsingissä ja sitten käännyn takaisin kohti etelää ja määränpäätäni, joka on Santiago de Compostela. Aloitin tämän kun täytin 55 vuotta ja haluaisin saada vaellukseni päätökseen kun täytän 60, sanoo Jean-Francois ja tarjoaa pähkinöitä.

1 700 kuvaa hiekkapulloista

Kaikki hiekkanäytteet eivät tietenkään mahdu pieneen kärryyn, siksi Jean-Francois pyytää ihmisiä keräämään hiekkaa muutaman kourallisen verran, lähettämään paketin Ranskaan ja hänelle kuvan näytteestä. Kuvat heiluvat kesätuulessa kärryssä.

– Katso, tässä on ainakin 1 700 kuvaa hiekkapulloista, sanoo Jean-Francois ja kaivaa esiin julisteen, jossa hurjasti hymyileviä ihmisiä ja hiekkapulloja.

Miten hiekka voikin tehdä miehen niin onnelliseksi?

Lue myös:

    Uusimmat