Mainos

Espanjan uusi hallitus naisenemmistöinen

(MTV3-Hannu Arvio)

Espanjan uutta hallitusta, kuvassa keskellä puolustusministeri Carme Chacón.

Espanjan uusi hallitus on aloittanut toimintansa tänään. Tuore hallitus on maan ensimmäinen, jossa naisministerit ovat enemmistönä. Espanjan hallituksen seitsemästätoista ministeristä yhdeksän on naisia.

Espanjan vaalivoittaja, sosialistien Jose Luis Rodriquez Zapatero teki sen mitä häneltä odotettiinkin. Sukupuolten välisen tasa-arvon vankkumattomana puolestapuhujana tunnettu Zapatero nimitti hallitukseensa naisenemmistön.

Hallitus rikkoo totuttuja nimityskaavoja myös ikäjakauman ja perhe- ja työelämän sovittamisen suhteen. Kolme uusista naisministereistä on alle nelikymppisiä ja yksi heistä, puolustusministeri Carme Chacón, on seitsemännellä kuukaudella raskaana.

Huolimatta tasa-arvon voittokulusta hallituksen riveissä, on Espanjassa vielä paljon tekemistä. Espanjan naisista puolet on kotirouvia ja puolustusministeri Chacónia odottaa espanjalainen äitiysloma, kaikkiaan kuusitoista viikkoa.

Zapateron toisen hallituksen ministerit vannoivat virkavalansa kuningas Juan Carlos I:n edessä. Hallituksen vaikeimpina tehtävinä pidetään talousuudistuksia ja baskien separatistijärjestön Etan iskujen lopettamista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.