Espanjan miesten maajoukkue jyrähti jalkapallopomon kohusuudelmasta

Espanjassa kuohuu MM-jalkapalloilijalle annetun suudelman takia – tästä on kyse 14:37
Espanjassa kuohuu MM-jalkapalloilijalle annetun suudelman takia – tästä on kyse.

Myrsky Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtajan Luis Rubialesin ympärillä sai lisäkierroksia maanantaina, kun jalkapallomahdin miesten maajoukkue tuomitsi Rubialesin suudelman Espanjan naisten maajoukkueen pelaajan Jenni Hermoson suulle.

Rubiales, 46, suuteli Hermosoa suulle Espanjan juhliessa naisten MM-kultaa reilut kaksi viikkoa sitten. Hermoso on todennut, ettei antanut suostumusta suudelmaan. 

Kohu äityi entistä suuremmaksi, kun Rubiales kieltäytyi eroamasta tehtävästään ja vähätteli tapausta "pikku suukoksi, yhteisymmärryksessä". Naispelaajat ovat ilmoittaneet boikotoivansa maajoukkuetta ja Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on asettanut Rubialesin toimintakieltoon.

– Haluamme tuomita herra Rubialesin sopimattoman käytöksen. Hän ei ole toiminut edustamansa instituution mukaisesti. Espanjan jalkapallon olisi oltava kunnioituksen, inspiraation, inkluusion ja monimuotoisuuden lähde, ja sen tulisi näyttää esimerkkiä niin kentällä kuin myös sen ulkopuolella, Espanjan miesten joukkueen pelaaja Alvaro Morata luki maajoukkueen tiedonannon.

Lue myös:

    Uusimmat