Mainos

Espanjan hallitus: Naisvartalo ei ole langanlaiha

Espanjan hallitus on aloittanut kampanjan ja naisvartaloiden tutkimukset saadakseen kauppoihin vaatteita normaalivartaloisille, tavallisille naisille. Esimerkiksi vaateketju Zara on jo suostunut noudattamaan Espanjan aikanaan antamia suosituksia.

Espanjassa yli 10 000 tavallista, 12-70 -vuotiasta naista osallistui vuosi sitten terveysministeriön tutkimukseen, jossa yritetään löytää standardikoko naisten vaatteille. Naisten vartalot kuvattiin laserilla, jonka jälkeen on yritetty löytää keskiverto espanjalainen naisvartalo tietokoneohjelman avulla.

Valtaosa tutkimukseen osallistuneista naisista kertoi, että nyt kaupoissa myynnissä olevat vaatteet ovat yleensä liian pieniä kuin liian suuria. Naisilta mitattiin myös kansainvälinen kehon painoindeksi (body mass index) eikä kukaan ollut sairaanloisen lihava.

Espanjan terveysministeriön tutkimuksen mukaan 41 prosenttia naisista ei koskaan löydä itselleen hyvin istuvia vaatteita. Ministeriön mukaan vaatteissa pitäisikin ilmoittaa yhden koon sijasta kolme kokoa: rinnan, vyötärön ja lantion ympärys.

Suositukset uudesta vaatestandardista pitäisi olla käytössä vuoden, parin päästä. Niistä kerrotaan jo tällä viikolla muotialan ammattilaisille Madridin muotiviikoilla.

Jo viime vuonna espanjalaiset vaatesuunnittelijat päättivät olla käyttämättä malleja, jotka ovat laihempia kuin koko 38. Madridin muotiviikkojen catwalkeilla ei myöskään ole sallittu enää pariin vuoteen langanlaihoja malleja. Muotimaailman laihuusihanteen uskotaan olevan yksi syy nuorten naisten ja tyttöjen syömishäiriöihin.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.