Mainos

Espanja sulkee oviaan talouskriisin takia

Finanssikriisin vaikutukset tuntuvat jo monissa maissa. Esimerkiksi Espanjassa työministeriö on jo ryhtynyt rajoittamaan ulkomaisen työvoiman maahantuloa vedoten kasvavaan työttömyyteen.

Jos olet minkä tahansa alan lääkäri, optikko, sairaanhoitaja, mekaanikko tai insinööri, tervetuloa töihin Espanjaan. Mutta jos olet kotiapulainen, muurari, tarjoilija, maatyöläinen tai putkimies, Espanjan ovet ovat kiinni.

Espanjan työttömyys uhkaa nousta ensi vuonna maailman finanssikriisin myötä 15 prosenttiin, mikä pani hälytyskellot soimaan työministeriössä. Se poisti melkein kolmanneksen muutaman kerran vuodessa laativasta listasta, jossa on luetteloitu vaikeasti täytettäviä ammatteja. Niihin työantajat ovat saanet etsiä ulkomaista työvoimaa. Näihin ammatteihin on tullut kolmen vuoden aikana lähes puoli miljoonaa ulkomaalaista.

Eniten leikkaukset tuntuvat palvelu- ja rakennusaloilla, joilla palkattuja ulkomaalaisia on ollut eniten, mutta joihin talouskriisi on nyt iskenyt pahiten.

Yhtenä syynä rajoituksiin on myös se, että jotkut työnantajat alkaneet erottaa ulkomaalaisia työntekijöitään, kun nämä ovat alkaneet saada lainmukaisia oikeuksia. Tämän jälkeen työnantajat ovat palkanneet uusia ulkomaalaisia samoihin työtehtäviin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.