Espanjalaislehti paljasti Kultainen pallo -äänestyksen skandaalin: yhtä äänestäjistä ei ole edes olemassa

Abdou Boina-niminen toimittaja äänesti jalkapallon Kultainen pallo-palkinnon saajaksi Kylian Mbappea. Espanjalaislehti Marcan mukaan komorilaista toimittajaa tai hänen edustamaansa mediaa ei ole edes olemassa.

Kuvan videolla Pernille Harderin valitseminen Mestarien liigan parhaimmaksi pelaajaksi, Ada Hegerberg oli äänestyksen toinen.

Abdou Boina äänesti Komorien eli pienen Madagaskarin lähellä sijaitsevan saarivaltion median edustajana. Hän kertoi edustavansa paikallista verkkosivua albaladcomores.comia.

Espanjalaislehti Marca tutki Kultaisen pallon äänestyksessä mukana olleita henkilöitä ja huomasi, ettei Boinaa tai hänen edustamaansa mediaa ole todellisuudessa olemassa. albaladcomores.com lopetettiin vuonna 2012 eli jo kuusi vuotta sitten.

Kukaan ei ole kirjoittanut sivustolle nimellä Abdou Boina.

– Luulin hallusinoivani, kun luin Albalad Comoresin olevan yhä olemassa. Se lopetetiin kuusi vuotta sitten, eikä sivustolla koskaan ollut Abdou Boinaa. Meillä oli kaksi palkattua urheilutoimittajaa: Abdoul Youssuf ranskankielisessä ja Sharif Ousseine arabiankielisessä toimituksessa, sivustolle aikaisemmin kirjoittanut toimittaja Toiminou Abdou sanoi Marcalle.

Boina äänesti Paris Saint Germainin ja Ranskan maajoukkueen tähteä Kylian Mbappea Kultaisen pallon saajaksi. Seuraavina "toimittajan" rankingissa tulivat Luka Modric, Cristiano Ronaldo, Eden Hazard ja Mohamed Salah. Modric voitti palkinnon, joten tekaistu ääni ei vaikuttanut lopputulokseen.

Komorien journalistiliiton puheenjohtaja Stepahne Ahamadi oli äänestyskohusta hämillään. 

– Meillä ei ole historiaa kenestäkään Abdou Boina-nimisestä henkilöstä. Ymmärtäisin, jos (palkinnon jakava) France Football olisi vahingossa merkinnyt toimittajan johonkin tiettyyn väärään mediaan, mutta tätä henkilöä ei ole edes olemassa.

Kultainen pallo on jalkapallon suurin yksittäiselle pelaajalle myönnettävä palkinto. Tänä vuonna palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa sekä naiselle että miehelle. Tilaisuudessa nousi kohu, kun tilaisuuden juontanut DJ Martin Solveig kysyi palkinnon voittaneelta Ada Hegerbergiltä osaako tämä twerkata.

Solveig pahoitteli seksististä heittoaan myöhemmin, mutta tennistähti Andy Murray latoi suorat sanat tähti-DJ:lle.

Lue myös:

    Uusimmat