"Miksi naisen pitää edelleen sietää tuollaista paskaa?" – tennistähti Andy Murray raivostui futisgaalan kohukommentista

Tennistähti Andy Murray ei sulattanut jalkapallon naistähdelle Ada Hegerbergille Ballon d'Or -gaalassa maanantaina suunnattua kysymystä.

Kuvan videolla Pernille Harderin valitseminen Mestarien liigan parhaimmaksi pelaajaksi, Ada Hegerberg oli äänestyksen toinen.

Lyonin norjalaishyökkääjä Hegerberg, 23, voitti ensimmäisen kerran naisille jaetun Kultainen pallo -palkinnon vuoden parhaana pelaajana. Kun hän haki palkinnon, yhtenä show'n vetäjistä toiminut huippu-DJ Martin Solveig kysyi Hegerbergiltä osaako tämä twerkata. 

– En, vastasi Hegerberg.

Solveig pyysi kommenttiaan anteeksi jälkikäteen ja kaksikko käsitteli tapahtuneen sulassa sovussa. Vahinko oli kuitenkin jo tapahtunut, sillä Solveigin kysymys arvioitiin yleisesti seksistiseksi ja tökeröksi.

Yksi raivostuneista oli brittiläinen tennistähti Andy Murray, joka tuomitsi Solveigin tempun Instagram-tilillään.

– Taas yksi esimerkki naurettavasta seksismistä, jota on edelleen urheilussa. Miksi naisen pitää edelleen sietää tuollaista paskaa? Mitä kysymyksiä he esittivät (Kylian) Mbappelle ja (Luka) Modricille? Uskoisin, että jotain jalkapalloon liittyvää, Murray viestitti.

– Ja tässä kaikille niille, joiden mielestä ihmiset ylireagoivat ja se oli vitsi: se ei ollut. Olen ollut urheilun piirissä koko elämäni, ja seksismin taso on epätodellista, Murray päätti.

31-vuotias Murray on voittanut urallaan kolme Grand Slam -titteliä.

Modric palkittiin gaalassa miesten Kultaisella pallolla. Mbappe valittiin parhaaksi alle 21-vuotiaaksi pelaajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat