Esapekka Lappi paljasti visusti vaikenemansa asian vasta kisan jälkeen – "Into laantui kolmannessa mutkassa"

2:32
Esapekka Lappi paljasti Hyundai-autonsa hybridiongelmat: "Ei se ole kiva ylämäessä, kun puuttuu 120 heppaa"

Esapekka Lappi aloitti Hyundai-taipaleensa Monte Carlo -rallin kahdeksannella sijalla. Lappi joutui tekemään kovasti töitä saadakseen auton mieleisekseen, mutta menoa hidastivat myös tekniset ongelmat, joista Lappi avautui vasta kilpailun jälkeen MTV Urheilulle.

Lapilla olisi ollut puhtaasti vauhdin puolesta edellytykset kuudenteen sijaan, mutta lauantain rengasrikko piti huolen siitä, että yleiskilpailusijoitus löytyi Toyotan Takamoto Katsutan ja tallikaveri Dani Sordon alapuolelta.

Lappi ei aina ollut täysin tyytyväinen autoonsa, mutta vähä vähältä hän sai säätöjä rukattua mieleisekseen. Oma tekeminen jätti huomattavasti enemmän toivomisen varaa.

– Meni huonommin, mitä oletin. Se on pakko myöntää. Onneksi kuitenkin jotain pientä positiivisuutta oli, ja paljon teimme auton kanssa hommia. Paljon opimme ymmärtämään, mitä tapahtuu mistäkin, mitä autoon kannattaa minulle tehdä ja mitä ylipäätään haluan autolta, Lappi kertoi kilpailun päätteeksi Monacon satamassa.

– Siinä mielessä pitäisi olla valmiimpia Kroatiaan, mutta ei se silti kiva ole ajaa tuolla hännillä.

Lappi paljasti myös kärsineensä viikonlopun aikana hybridiongelmista, viimeisen kerran rallin päättäneellä Power Stagella, johon hän oli ladannut kovan yrityksen.

– Into laantui kolmannessa mutkassa.

Jutun yläreunassa olevalta videolta voit katsoa ja kuunnella Lapin kommentit kokonaisuudessaan. Videolla Lappi kertoo tarkemmin viikonlopun aikana vaivanneista hybridiongelmista, jotka hän oli tähän saakka pitänyt visusti omana tietonaan.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja