Esapekka Lappi kertoo, miten joutui Toyotalla heittopussin rooliin: "Veivattiin moneen otteeseen"

Esapekka Lappi saa upean mahdollisuuden Hyundailla 2:14
Video: Esapekka Lappi kommentoi MTV Urheilulle siirtymistään Hyundaille.

Esapekka Lappi kokee joutuneensa heittopussin rooliin, kun hän jakoi ajotehtäviä Sébastien Ogierin kanssa kuluneella MM-rallikaudella Toyotan kolmannessa autossa.

Kahdeksankertainen maailmanmestari Ogier ajoi Toyotalla kauden aikana kuusi kisaa, ja Lappi sai ajotehtäviä seitsemässä osakilpailussa. Työt eivät jakautuneet kuitenkaan suomalaisen mukaan kaikilta osin selkeästi, vaan hän joutui paikoin reagoimaan myös ranskalaisen odottamattomaan poukkoiluun.

– Olihan siinä kaikenlaista muuttujaa. Suunnitelmien piti olla aika selkeät, mutta ne elivät aika paljon. Keniaakin veivattiin moneen otteeseen. Ensin "Sebin" piti ajaa siellä, mutta sitten minun piti ajaakin, kun hän ei halunnut lähteä sinne, Lappi kertoo MTV Urheilulle.

– Oltiin jo valmistauduttu siihen ja tehty kaikki tarvittavat toimenpiteet valmistautumisessa. Sitten hän ilmoitti, että ei, kyllä hän voisikin mennä. Ei se niin selkeää ollut, mitä me ajamme ja montako kisaa hän haluaa ajaa.

– Me olimme aina tavallaan heittopussi. Meille jäi, mitä jäi niin sanotusti. Ei se valitettavasti ollut niin selkeää mitä piti.

Tulevalla kaudella Lappi pääsee kuitenkin ajamaan täyden kauden siirtyessään Hyundaille. Tiimi vahvisti jo ennalta tiedossa olleen sopimuksen eilen perjantaina.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat