Esapekka Lapin tähtäimessä rallilegenda – "Pappaa on alkanut jännittää"

2:31
Esapekka Lapin haastattelu lauantain ajojen jälkeen.

Esapekka Lappi lähtee jahtaamaan rallin yhdeksänkertaista maailmanmestaria Sebastien Loebia Monte Carlon MM-rallin päätöspäivänä sunnuntaina.

M-Sportin Ford Fiesta WRC -autolla ensimmäistä kertaa kilpaileva Lappi on kilpailussa viidentenä ennen neljää viimeistä erikoiskoetta. Eroa Hyundai-kuljettaja Loebiin on 14,1 sekuntia.

Lappi oli 50 sekunnin päässä 45-vuotiaasta ranskalaiskonkarista ennen lauantain pätkiä, joten välimatkasta lohkesi yli puoli minuuttia.

– Pappaa on alkanut jännittää. Ei taida pää kestää, sillä hän spinnasi päivän viimeisellä pätkällä, Lappi veisteli.

– Pitää kuitenkin muistaa, että hän on ajanut ainakin 40 kertaa sunnuntain pätkät. Minä en ole ajanut niin monesti. Yritetään jatkaa samaan malliin ja katsotaan, jos päästään iholle.

Lappi pääsi lauantain aikana paremmin sinuiksi Fiesta WRC:n kanssa. Pieksämäkeläisellä on nyt enemmän luottoa uuteen työvälineeseensä.

– Se oli odotettavissa, etten saanut puolentoista testipäivän aikana parhainta mielikuvaa autosta. Nyt on pitänyt opiskella ja katsoa, missä ylipäätään olemme. Onneksi olemme pystyneet parantamaan koko ajan, Lappi sanoi.

Lauantain pikataipaleilla riitti jälleen haastetta lumisissa ja jäisissä olosuhteissa. Lappi oli päivän neljänneksi nopein kuljettaja – edellä olivat ainoastaan kilpailun voitosta taistelevat Toyotan Elfyn Evans ja Sebastien Ogier sekä Hyundain Thierry Neuville.

– Olemme menossa positiiviseen suuntaan. Eilinen oli tosi vaikea, mutta nyt varsinkin iltapäivä oli hyvä. Muutimme päivähuollossa autoa, kun jo eilen tuntui, ettei pitoa ole tarpeeksi. Nyt löysimme pitoa. Ajo ei sinänsä muuttunut, mutta ajat olivat paljon parempia, Lappi kertoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja