Esa Tikkanen ottaa kantaa NHL-pelaajien kieltäytymisaaltoon – hulvaton MM-muisto kertoo vanhempien pelaajien sitoutumisesta: "Tultiin pelaamaan vain yksi peli"

Esa Tikkanen kertoo lentäneensä aikoinaan yhden MM-kisaottelun Kanadasta Eurooppaan ja takaisin. Hän toivoo nykyisten NHL-pelaajien ottavan esimerkkiä vanhojen pelaajien osallistumishalukkuudesta.

Esa Tikkanen muistelee huvittuneena 23 vuoden takaisia jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuita, kun hän lensi yhdessä Jyrki Lumpeen kanssa Kanadan Vancouverista Eurooppaan ja takaisin. Lopulta tilille merkittiin vain yksi MM-ottelu.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Tanska torstaina 16.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

– Hävittiin Kanadalle ja seuraavana päivänä lähdettiin takaisin Vancouveriin. Tultiin pelaamaan vain yksi peli.

Tuolloin aika oli erilainen. Suomi oli vuotta aiemmin voittanut historiansa ensimmäisen maailmanmestaruuden. Leijonat hävisi vuoden 1996 MM-kisoissa puolivälieräottelun Kanadalle 1–3.

– Vanhat pelaajat oltiin aina valmiita tulemaan, kun valmentaja kysyi. Se on muuttunut. Nyt kieltäytymisiä tulee enemmän ja enemmän – ja niistä puhutaan. Toivottavasti nuoret oppivat. Vanhatkin pelaajat tulivat kisoihin, mikseivät nuoretkin? Tikkanen kysyy.

Tikkanen kuitenkin muistuttaa, että niillä pelaajilla pelataan, jotka on käytössä – ja neljä viikkoa yhdessä olleella Leijonat-joukkueella on omat vahvuutensa.

Katso Esa Tikkasen kertoma hauska MM-kisamuisto ylälaidan videolta! Alapuolella Tikkanen puolestaan kertoo Kaapo Kakon mahdollisuuksista päätyä New York Rangersiin.


Lue myös:

    Uusimmat