Mestareiden pöytä: Miten NHL-pelaajat suhtautuvat MM-kisoihin? – "Kyllä jengi puhui niistä, mutta ei valmentajien kuullen"

C Moren asiantuntijat Karri Kivi, Olli Jokinen sekä Ville Nieminen keskustelivat ennen Leijonien avausottelua Mestareiden pöydässä NHL-pelaajien suhtautumista MM-kisoihin. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Yhdysvallat-Suomi maanantaina 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Vuodesta toiseen käydään kiivas keskustelu NHL-pelaajien kieltäytymisistä sekä mielenkiinnosta jääkiekon MM-kisojen suhteen. 

Urallaan 1231 NHL:n runkosarjaottelua pelanneen Jokisen mielestä pelaajien pitäisi elää vain hetkessä.

– Jos pelaat NHL:ssä, niin sinun ei pitäisi miettiä MM-kisoja, eikä pitäisi odottaa maajoukkueenjohdon soittoja. Kauden aikana pitäisi keskittyä siihen hetkeen, missä ollaan.

Stanley Cupin voittanut Nieminen oli samoilla linjoilla. Hänen mielestään ensin keskitytään NHL:ään ja hän esittääkin toiveen median suuntaan.

– Monesti toivoo, että mediakin hyväksyisi sen asian, että antaa heidän pelata se NHL-kausi loppuun, eikä kysellä MM-kisoista, ennen kuin on edellinen asia hoidettu maaliin.

Milloin NHL-pelaajat sitten alkavat miettiä MM-kisoihin menemistä? 

Jokinen kertoo, että keskustelut MM-kisoista alkavat yleensä maalis-huhtikuussa, jos oman joukkueen kausi näyttää päättyvän runkosarjaan.

– Varsinkin Floridan (Panthersin) kausien aikana näytti monesti siltä, ettemme mene playoffeihin, niin kyllä jengi rupesi puhumaan siitä, mutta ei tietenkään valmentajien tai seurajohdon kuullen, Jokinen kertoo. 

Katso pääkuvan videolta Mestareiden pöytä kokonaisuudessaan!

Lue myös:

    Uusimmat