Eroon moraalisesta krapulasta – näin parannut kotikonstein

Moraalinen krapula on ikävä sivuvaikutus useille alkoholia nauttiville. Morkkis voi iskeä myös ilman mitään syytä. Miten siitä selviää? Lue vinkit kotikonsteihin ja piristy.

Onko mieli maassa siitä, mitä olet tai et ehkä ole tehnyt kosteassa illanvietossa? Lue kevyet moraalisesta krapulasta selviämisvinkit ja parannu olotilasta.

Ulkoile

Krapulassa on turha ja myös vaarallista yrittää lähteä tekemään urheilusuorituksia, mutta raikas ulkoilma tekee hyvää sekä keholle, että mielelle.

Lääketieteellisten tutkimusten mukaan luonnossa oleskelu lieventää stressiä mittavissa määrin, joten ulkoilu sopii myös apealle mielelle. Verenpaine, sydämen syke, lihasjännitys ja stressihormonien määrä vähenevät. Luonnossa oleskelu vähentää negatiivisia tunnetiloja ja edistää keskittymis- ja suorittamiskyvyn palautumista. Tutkimusten mukaan mieliala kohenee luonnonympäristössä 20 minuutissa.

Viihdy veden äärellä

On selvää, että humalassa tai krapulassa ei missään nimessä kannata lähteä uimaan järvi- tai meriveteen. Suomen kesäiset hukkumistilastot ovat jo valmiiksi karua katseltavaa. Veden äärellä on kuitenkin hyvä hiljentyä rauhoittumaan ja keräämään ajatuksia, sillä vesi rentouttaa myös ulkoisesti. Laita jalkasi veteen ja fiilistele kesää. Veden läheisyys auttaa rentoutumaan ja helpottaa apeaan tai ylikierroksilla käyvään mieleen.

Herkuttele lohturuoalla

Mikä on sinun lohturuokasi, joka auttaa pahoissa paikoissa ja onnettomaan oloon? Juhannus on herkkuruokien aikaa. Hemmottele itseäsi paikallisen pizzerian antimilla tai tilaa pizza mökille. Hae mansikoita lähikioskilta.

Ole sosiaalinen

Soita puhelu äidille tai muulle tärkeälle ihmiselle. Jaa ajatuksiasi ja kokemuksia ja huomaat, etteivät asiat ole niin vakavia, kuin itse juuri nyt kuvittelet.

Kehu

Kehu poikaystävääsi, vaikka olisitkin juuri edellisiltana haukkunut hänet. Pyri sovittelevasti pelastamaan loppujuhannus ja lupaa ottaa itsekin iisimmin.

Nauti nesteitä

Juo riittävästi vettä, jotta saat nestetasapainon taas kasaan.

Lepää

Anna kehosi korjata aiheuttamasi vahingot. Rentoudu hyvän kirjan tai lehtien ääreen ja anna päivän lipua pois kohti parempaa.

Kuuntele musiikkia

Kuuntele lohdullista musiikkia.

Kirjoita ylös

Kirjoita ylös mikä harmittaa, polta kirjoituksesi nuotiossa ja ajattele, että ne häviävät.

Nuppineulat esiin

Jos harmittaa, ota esiin nuppineulat ja töki niitä pehmoleluun tai naistenlehteen.

Ennusta itsellesi hyvää

Kaiva esiin Tarot-kortit, joista löytyy aina positiivisia neuvoja elämään. Ennusta itsellesi parempi huominen.

Tee juhannustaukoja

Juhannustaiat tuovat myös piristystä. Suuntaa keskiyön aurinkoon ja taio itsellesi naimaonnea, näe tuleva puolisosi tai ennusta asioita tulevasta aviomiehestäsi. 

Helpottaa iän myötä

Iän myötä moraalinen krapula voi helpottaa. Elämäkokemuksen myötä opit ymmärtämään, ettei koko maailma välttämättä kaadu yhden illan törttöilyihisi.

Lue myös:

    Uusimmat