Tiesitkö? Tämä raikas herkku ehkäisee krapulan ja raikastaa hengityksen

Kurkku
Colourbox

Kurkku on raikkaan makuinen ja terveydelle hyödyllinen hedelmä. Lue hauskat kurkkufaktat, ja lisää lounassalaattiisi huoletta kurkkua!

1. Kurkku piristää

Kurkku sisältää paljon B-vitamiinia ja hiilihydraattia, joten se piristää sinua iltapäivän väsyneimpänä hetkenä. Nappaa siis töihin evääksi kurkunviipaleita energiajuoman sijasta! Kurkku myös sisältää runsaasti vettä, joka tekee hyvää kehollesi.

2. Vältä välipalanhimo

Kurkkuja on käytetty jo vuosisatojen ajan näläntunteen ehkäisemiseen. Eurooppalaiset löytöretkeilijät söivät kurkkuja pitääkseen näläntunteen loitolla pitkien laivamatkojen aikana. Tosiasiassa kurkun sulaminen vatsalaukussa vaatii enemmän kaloreita, kuin mitä kurkku sisältää itsessään. Siksi se on erinomainen ruoka laihduttajalle. Muista kuitenkin syödä myös kunnon lounas! Kurkku on sopiva välipala iltapäivällä, jos ruoanhimo iskee ennen aikojaan.

3. Helpotusta krapulaan!

Jos virvokkeet ovat maistuneet terassilla, niin kokeile tätä kikkaa: napostele annos kurkkuviipaleita ennen nukkumaanmenoa. Näin ehkäiset päänsäryn ja krapulaksi kutsutun olotilan. Kurkku sisältää riittävästi sokeria, b-vitamiinia ja elektrolyyttejä palauttaakseen tasapainon kehoosi. Kurkku sisältää myös 90 prosenttia vettä, jota kehosi huutaa alkoholin juomisen jälkeen.

4. Raikasta hengityksesi kurkulla

Unohtuiko purkkapussi kotiin? Kokeile tätä simppeliä kikkaa, jos pahanhajuinen hengitys ahdistaa: pistä kurkkuviipale suuhusi, ja paina sitä kielelläsi kitalakea vasten 30 sekunnin ajan. Kurkku eliminoi pahanhajuisen hengityksen kätevästi! Syy tähän on yksinkertainen. Pahanhajuinen hengitys johtuu yleensä kuivasta suusta. Kurkku kosteuttaa suusi nopeasti. 

Lähde: Learnist

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja