Tiesitkö? Ilmainen krapulan helpotus löytyy pihaltasi!

voikukka,-villiyrtti,-krapula
Voikukasta yllättävä apu krapulaan. Shutterstock

Raskaan juhlaillan jälkeen olo on usein heikko ja huonovointinen. Pihamaalta löytyy kuitenkin yksi tehokas villiyrtti, joka poistaa kehostasi nopeasti myrkkyjä ja muita haitta-aineita.

Maksa joutuu usein kovalle koetukselle, jos alkoholin kanssa tulee läträttyä. Maksa suojaa elimistöä nimittäin muun muassa alkoholilta, lisäaineilta ja torjunta-aineilta. Maksan kunnosta tai sen kuormituksesta riippuu, kuinka suuren osan näistä myrkyistä maksa voi tehdä vaarattomiksi. 

Hyvä maksan apulainen löytyy takuulla myös omalta pihaltasi! Voikukan lehdet nimittäin auttavat puhdistamaan, vahvistamaan ja virkistämään kehoa. Hyvä keino onkin syödä voikukan lehtiä, koska ne lisäävät virtsaneritystä. Parempi ratkaisu löytyy kuitenkin voikukan juurista. Erityisesti voikukan juurien syöminen vahvistaa maksaa ja täten myös helpottaa krapulasta toipumista.

Voikukan lehtiä voi laittaa esimerkiksi salaatin sekaan tai niiden juurista voi valmistaa teetä.

Voikukka auttaa myös poistamaan selluliittia! Lue lisää ihmeellisistä villiyrteistä täältä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.