Erling Haaland kurottaa jo historiallisiin lukemiin – "Hänen maalintekonsa ei ole tästä maailmasta"

City jyskyttää Bayernia vastaan: Erling Haaland sivaltaa isännät 3–0-johtoon 1:23
Manchester City jyräsi Bayern Münchenin Mestarien liigan puolivälierien avausosassa: Erling Haaland sivalsi Cityn 3–0-johtoon

Kun on kyse Erling Haalandista, onko mikään ennätys turvassa? Näin on pohdittu tällä kaudella, kun jalkapallon Englannin Valioliigan Manchester Cityn 22-vuotias norjalaissensaatio Haaland on takonut maaleja huimalla tahdilla.

Pohdinta on vain kiihtynyt viime aikoina, sillä Haaland nousi tiistaina jälleen yhteen ennätykseen. Maali Bayern Müncheniä vastaan Mestarien liigan puolivälierässä nosti hänen maalisaldonsa jo 45:een kaikki kilpailut mukaan lukien, eikä moiseen ole aiemmin yksikään pelaaja Valioliigan aikakaudella yltänyt. Ruud van Nistelrooy ja Mohamed Salah ovat päässeet 44 osumaan, heiltä kummaltakin siihen meni 52 ottelua. Haalandilta vain 39.

Haaland on myös lähellä Valioliigan varsin ikonisia ennätyslukemia ja jahtaa niitä ehkä jo Cityn kohdatessa lauantai-iltana putoamista vastaan taistelevan Leicesterin. Haaland on tehnyt Valioliigan tämän kauden 27 pelissään 30 maalia, kun nykymuotoisen 38 kierroksen Valioliigan maaliennätys on 32 osumaa ja Salahin nimissä viiden vuoden takaa.

Erling Haaland täydensi hattutempun – Manchester Cityn jatkopaikka viittä vaille varma 1:36
Erling Haaland rökitti Leipzigin maan rakoon: norjalainen täräytti Mestarien liigan yhdessä pudotuspeliottelussa viisi maalia

Liigan varsinaisen yhden kauden ennätyksen jakavat Andy Cole ja Alan Shearer, jotka kirjasivat 90-luvulla 34 maalin kaudet. Tuolloin liigaa pelattiin 42 kierrosta.

– Hän on tehokkain ikinä näkemäni kärkimies, hänen maalintekonsa ei ole tästä maailmasta, sekä Cityä että Bayerniä urallaan edustanut Englannin ex-maajoukkuemies Owen Hargreaves summasi monen mietteet tiistaisen Mestarien liigan Haaland-näytöksen jälkeen.

Englannin ammattilaisjalkapallon yhden kauden maaliennätys kaikki kilpailut mukaan laskien on 63. Tuon tehtaili Everton-legenda Dixie Dean kaudella 1927–28, ja maaleistaan hän teki 60 pääsarjassa. Jopa Deanin käsittämätön saldo näyttäisi olevan Haalandin ulottuvilla, sillä Cityllä on vielä maksimissaan jäljellä 15 ottelua – liigassa yhdeksän, Mestarien liigassa maksimissaan neljä ja FA-cupissa mahdollisesti kaksi.

Boksissa pitelemätön

Haalandin tiistainen maali rikkoi myös hänen henkilökohtaisen ennätyksensä. Hän teki 44 maalia kaudella 2019–20 pelatessaan itävaltalaisseura Salzburgissa ja saksalaisessa Dortmundissa.

Miehen monipuolisesta vaarallisuudesta kertovat tämän kauden detaljit: 45 maalista 28 Haaland on tehnyt suosikkijalallaan eli vasemmalla, 10 oikealla ja 7 päällään. Maaleista 40 on tullut ensikosketuksella, mikä alleviivaa Haalandin alituista vaarallisuutta rangaistusalueella. Ja vain yksi osumista on lähtenyt rangaistusalueen ulkopuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat