"Ei tässä ole enää yhtään mitään järkeä" – Erling Haalandilla käsittämätön viiden maalin ilta, Manchester City järjesti nöyryytyksen

Erling Haaland täydensi hattutempun – Manchester Cityn jatkopaikka viittä vaille varma 1:36
Erling Haaland hattutemppuili jo avausjaksolla – Leipzig-puolustus luhistui totaalisesti

Erling Haaland ja viisi maalia. Red Bull Leipzig oli tiistaina täysin vailla mahdollisuuksia, kun Manchester City runteli sen Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa lukemin 7–0. City eteni puolivälieriin yhteismaalein 8–1.

Ennen ottelua Haaland oli osunut Mestarien liigassa tällä kaudella viidesti, mutta norjalainen tuplasi kauden maalimääränsä illan aikana.

– Ei tässä ole enää yhtään mitään järkeä, C Moren selostaja Kim Kallström sopersi paikan päältä.

Haaland on kolmas pelaaja, joka on tehnyt viisi maalia yhdessä Mestarien liigan ottelussa. Edellisen kerran samassa on onnistunut Luiz Adriano lokakuussa 2014 ja Lionel Messi maaliskuussa 2012.

Erling Haaland tekee mitä lystää – norjalaisella viisi maalia kasassa 2:40
Erling Haaland tekee mitä lystää: neljäs ja viides maali täydensivät tunnin työrupeaman

Ennätyksiä rikottiin muitakin. 25 Mestarien liigan ottelussa nyt 33 maalia tehnyt Haaland on nopeimmin 30 maalin rajan ylittänyt pelaaja kilpailun historiassa. Haaland on tehnyt tällä kaudella kaikissa kilpailuissa yhteensä viisi hattutemppua. Lukema on kovempi kuin yhdelläkään muulla Euroopan viidessä suurimmassa sarjassa.

Viides osuma oli Haalandin kauden 39:s Citylle kaikki kilpailut huomioiden. Näin hänestä tuli seuran historiassa eniten maaleja yhdellä kaudella tehnyt pelaaja. Tilastossa Haalandaille tilaa teki Tommy Johnson, joka teki Citylle 38 maalia vuonna 1929.

Haaland asteli vaihtoon 62. minuutilla. Koko Etihad Stadium nousi seisaaltaan osoittamaan suosiotaan supersankarilleen.

Manchester Cityn kapteeni Ilkay Gündogan iski heti toisen jakson alkuun – "Leipzigin puolustus on ollut paperia" 1:29