Mainos

Erkki Tuomioja Niinistön puheesta: "Pakolaissopimukseen ei tule puuttua"

Presidentti Sauli Niinistön eilinen puhe valtiopäivien avajaisissa on herättänyt runsaasti keskustelua. Niinistö peräänkuulutti EU:n laajuisia toimia hallitsemattoman maahanmuuton hillitsemiseksi. 

Myös Erkki Tuomioja (sd.) on ottanut keskusteluun kantaa Facebook-tilillään. Tuomiojan mielestä kansainväliseen pakolaissopimusta ei tule muuttaa.

– Kansainvälisiä sopimuksia on tietenkin tarpeen mukaan voitava tarkistaa, kehittää ja muuttaa. Pakolaissopimukseen ei tule puuttua, mutta on tarpeen edellyttää Euroopan unionilta tehokkaampaa ja johdonmukaisempaa yhteistä ja yhtenäistä turvapaikan hakijoiden käsittelyä sekä yhteistä vastuunkantoa, sen sijaan että ongelmia koitetaan siirtää rajalta toiselle nykyistenkin sopimusten ja direktiivien vastaisesti, Tuomioja kirjoittaa Facebook-tilillään.


Jos teksti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tuomiojan mielestä turvapaikkaa tulee jatkossakin saada hakea ilman rajoituksia.

–Turvapaikan hakeminen on todella kansainvälisten sopimusten suojaama "subjektiivinen oikeus" eikä sitä voi asettaa kyseenalaiseksi sen perusteella että sitä hakevat myös sellaiset, jotka sen tarpeessa eivät ole.

– Myös päivähoitopaikkaa saa ja voi hakea Suomessa edelleen, vaikkei siihen subjektiivista oikeutta olekaan, Tuomioja jatkaa.

Tuomiojan mielestä rajojen sulkeminen ei voi olla vaihtoehto demokraattisessa valtiossa. Tuomiojan mielestä sillä olisi tuhoisa vaikutus myös talouden ja hyvinvoinnin kestävyyteen.

– Pyrkimys tämän virran hallitsemiseen ei voi perustua ihmisoikeuksien kieltämisen tai minkäänlaisen vihapuheen tai väkivallan epäsuoraankaan hyväksyntään, eikä se saa vaarantaa yhdenkään suojelun tarpeessa olevan pakolaisen turvallisuutta, Tuomioja kirjoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.