Erkka Westerlundin sähkönsäästövinkit: Näillä keinoilla jopa 1 500 euroa pienempi lasku!

Erkka Westerlund on selviytynyt Vattenfallin Energiaperhe-kisan voittajaksi. Vuoden aikana valmentaja sai huomata, että pienillä muutoksilla voi tehdä kunnon tilin. Lue Erkan viisi parasta sähkönsäästövinkkiä!

Erkka Westerlund on voittanut tämän vuodn Energiaperhe-tittelin laulaja Heidi Kyröä ja urheilulegenda Jukka Tammea vastaan. Jokainen kisaaja sai muutoksillaan huiman säästön ja parhaimmillaan energialasku pieneni 40 prosenttia asumismukavuudesta tinkimättä.

– Kokonaiseuromäärää en ihan tarkkaan tiedä, sillä viimeinen lasku on saamatta, mutta arvioisin että säästöä tuli 1300–1500 euroa vuoden aikana ihan vain omia tapoja muokkaamalla.

Pyysimme Erkkaa listaamaan parhaat sähkönsäästövinkit, jotka hän on kerännyt kisan aikana.

1. Kiinnitä tapoihisi huomiota

– Ilman muuta isoin asia on se, että kiinnittää itse asiaan huomiota. Olen ollut aika huoleton sähkönkäyttäjä ja piti elää näin vanhaksi, että tajusin, miten paljon pienillä asioilla voi säästää vuositasolla.

2. Lämmitysmuoto kuntoon

– Lämmitys on tietysti iso asia, joten hae sellainen lämmitysmuoto, joka toimii. Meillä oli suora sähkölämmitys ja kuluttaa paljonetenkin, jos siihen ei kiinnitä huomiota. Rakenteellisiin asioihin, kuten tiivisteisiin, olen kiinnittänyt vuoden aikana paljon huomiota ja se on maksanut itsensä takaisin.

3. Älä pidä saunaa turhaan päällä!

– Saunominen kulutti meillä tosi paljon sähköä, koska saatoimme pitää sitä esimerkiksi päällä sen aikaa, kun katsomme vielä tv-ohjelman loppuun tai muuten vain siirsimme saunomaan menemistä. Jos lämmitystä ei ota lukuun, saimme suurimman säästön ehdottomasti saunomista järkeistämällä.

4. Koneiden käyttö järkeväksi

Erkka muistuttaa, että myös koneiden käyttöön kannattaa kiinnittää huomiota.

– Esimerkiksi astianpesu- ja pyykkikoneet kannattaa laittaa päälle täysinä ja yösähkö kannattaa hyödyntää, hän toteaa.

– Myös lämmin vesi on yllättävän iso kuluerä ja varsinkin suihkussa. Meilläkin on paljon nuorisoa kotona, niin säiliö on äkkiä tyhjänä, mutta onneksi he ottivat hyvin neuvoja vastaan, joten saimme pienennettyä turhaa veden kulutusta

5. Muista pikkuasiat

– Myös pienillä asioilla on paljon väliä, sillä yhdessä niistä tulee suuri potti. Esimerkiksi valoja kannattaa napsutella pois päältä.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja